Google Wave

@MarcoFrissen bezorgde mij en de rest van mijn nieuw podcast clubje een Google Wave account. Als u niet weet wat Google Wave is, onderstaande video legt de tool, zoals we het vandaag kunnen gebruiken, goed uit.

Zelf houd ik het er voorlopig bij dat Google Wave een mix is van IM (chat) met Twitter, maar dan veel multimedialer. Ik zie het niet als de tool die Twitter, Gmail of Facebook gaat vervangen, maar eerder als een uitbreiding op Google Docs (online documenten, presentaties en rekenbladen).

Een eerste nuttige toepassing is zeker de groepsdiscussie en dat hebben we gisteren met de Tech45 crew kunnen testen. Wat mij betreft kan Google Wave hiervoor in elk geval al de Gmail conversaties vervangen.

Het is nog erg beta allemaal en ik ben ervan overtuigd dat Google er nog veel gaat aan veranderen. Maar ik zie er best wel mogelijkheden in om er conversaties in te hebben die ik vandaag via de chat, twitter, facebook, mail of google docs zou houden.

Zeker interessant om de evolutie ervan in het oog te houden, maar nu ook niet wereldschokkend en al de hype van vandaag waard.

U zegt?
 1. Jan Jacobs says:

  Hey

  Super! Ik kijk erg uit om dit ook te testen.
  Bedankt voor je beoordeling!

  Groetjes
  Jan

Leave a reply.