Smoothie machine

Als uw lief dol is op smoothies, met wat kan je dan op Valentijn thuiskomen? Juist, met een smoothie blender.

Gewapend met de tips van Ine, begaven we ons eerder deze week naar de Media Markt. Het moest een blender worden die geschikt was voor 2 zaken: smoothies maken en ijs malen. De kans is vrij groot dat je een miskoop doet, denk ik. De dame uit de Media Markt gaf aan dat je voor een degelijk toestel minstens 500 Watt moet voorzien en dat een plastieken versie ook direct uit de boot valt. Daarnaast mag je niet verwachten dat een dergelijke blender ook een halve keukenrobot of een vruchtenpers is. Daarvoor heb je weer andere toestellen. Ine adviseerde dan weer om geen toestel met een kraantje te kopen.

Uiteindelijk kwam ik naar huis met een Philips HR2084 (+/- 80 euro) . Tip voor wie hetzelfde toestel wil kopen: hij staat ver overal goedkoper dan bij de Media Markt.

Philips Smoothie blender

Het toestel is eenvoudig in gebruik, en ook qua afwas vrij beperkt. Met een toestel alleen kom je niet ver, dus kochten we allerhande soorten fruit en de ingrediënten die nodig zijn om een mojito (rum, rietsuiker, limoen, verse munt) te maken.

Daarnet heb ik mijn eerste 2 probeersels gedraaid en aan Eva geserveerd. Als eerste een smoothie van ananassap (uit brik) met verse banaan en kiwi. Ik heb een mix gedraaid van de helft fruit en de helft sap en 7 ijsblokjes. Het resultaat was enorm lekker. Als 2e heb ik een mojito gemaakt, waarvoor ik de blender enkel nodig had als ijsmaler. Ook dat werkt perfect. Alleen de smaak van de mojito was nog niet helemaal punt. Ik zal nog wat moeten verder proberen denk ik. Alleen mag ik niet de fout maken zoals met mijn margheritas in een ver verleden. De smaak was toen perfect, maar mijn gasten liepen na 1 drankje al tegen de deur. Te straf. Hehe.

Hier gaan we nog plezier aan beleven. En het is nog gezond ook.

U zegt?
 1. Jan says:

  MMmmm, lekker zeg !
  Geniet ervan!

 2. Tineke says:

  Blenders in de Mediamarkt? Die mensen hebben echt niet goed over hun winkelnaam nagedacht, he.

 3. Mikaël says:

  Het boekje “De Smoothiebar” van Stella Murphy is hier perfect voor! Te koop in de Fnac voor een euro of 10-15.

 4. Smetty says:

  @Jan: thx!
  @Tineke: Die keten bestaat al 20 jaar in Duitsland en heeft al verschillende overnames achter de rug. Waarschijnlijk hadden ze eerst alleen media, maar toen hebben ze een firma overgenomen die in witgoed apparatuur deed. Zoiets 😉
  @Mikaël: bedankt voor de tip, ga er zeker eens naar kijken.

 5. vanessa says:

  Eindelijk iemand die mojito’s gezond vindt! 🙂 Als ge uw machine een beetje beter onder controle hebt kom ik die “op punt gemaakte mojito” graag proeven!!

 6. treiner says:

  tja iemand moet teveel betalen, zodat wij goedkoper kunnen inkopen

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Nescafé frappé

Leave a reply.