Mierenhoop

Deze post is geschreven in het kader van een onderzoek, maar daarom niet minder oprecht. Meer info onderaan.

Goede doelen. Daarvoor leen ik graag mijn blog. Maar ook niet te veel. Want er vallen meer aanvragen van goede doelen in de mailbox, dan ik tegenwoordig blogposts schrijven kan. Graag even aandacht voor het Endallah project.

Het Endallah project werd opgezet door de ouders van Mats. Mats was amper 6 maanden oud toen hij de strijd tegen kanker verloor.

Over het Endallah project: “Vanuit de herinnering aan Mats werd de idee geboren om in zijn naam een project te steunen in Tanzania. Het Endallah project, dat al enkele jaren loopt in het gelijknamige dorpje, wordt daarom aangevuld met de bouw van een kleuterklasje/opvang om de kinderen tot 8 jaar voor te bereiden op de grote school”. Steunen kan hier.

De weblog op mierenhoop.be vertelt het verhaal van de ouders. Ik heb hem daarnet doorgelezen met tranen in de ogen. Maar er is ook goed nieuws. De meest recente blogpost kondigt een nieuwe baby aan in het gezin: Lente. Proficiat Tom en Ellen, en hopelijk halen jullie genoeg geld bij elkaar voor het bouwen van het klasje in het Endallah project.

this blog post is an experiment by uMarket.it

U zegt?
 1. ine says:

  die extra link eraan doet me toch even aarzelen. linklove en reclame voor umarket… jip, ik ben sceptisch. 🙂

 2. Smetty says:

  @Ine: je hebt gelijk hoor. Het was ook mijn bedenking.

  Tom Michiels heeft een onderzoek opgezet in het kader van zijn afstudeerproject. Dat heeft niets te maken met zijn werkgever (marketingbureau Queromedia), maar ik vind ook dat ze te nadrukkelijk aanwezig zijn op de landingspagina over het project. Zoals je zegt, linklove en reclame horen daar niet thuis. Op die manier kan zijn objectiviteit ‘als onderzoeker’ zwaar in vraag gesteld worden, maar erger, het beïnvloedt ook de perceptie over het project zelf. Ik weet niet precies wat hij gaat meten, maar bovenstaande kan de resultaten al danig beïnvloeden dat ze zwaar vertekend of zelfd waardeloos worden. Ik zou hem ook willen vragen om op de landingspagina correcter het onderzoek te beschrijven. Wat mij zeker stoort is dat er gesuggereerd wordt dat iedereen een vergoeding krijgt. Voor de duidelijkheid: ik word niet betaald voor deze post, anderen wel, maar de formulering daarover heeft mij doen twijfelen om mee te werken.

  Soit, ik krijg meerdere vragen per jaar van studenten voor een eindwerk of thesis, en waar mogelijk doe ik daar altijd aan mee. En buiten alle bovenstaande bedenkingen, blijft het Endallah project een mooi initiatief van mensen die een personlijk drama acter de rug hebben.

 3. Huug says:

  Wat Ine zegt, dat is ook (o.a.) de reden waarom ik er niet aan meedoe.

 4. pvw says:

  heb ook bedankt voor het interesse. Leuk dat er toch nog enekel goede zielen zijn, zoals jij 😉
  laat ons weten hoe het project afgelopen is!

 5. Tom Michiels says:

  Hallo iedereen,

  Bedankt voor jullie feedback. Ik heb inderdaad gemerkt dat sommige bloggers serieuze bedenkingen hebben bij de opzet van dit experiment. Wel, nu ben ik blij dat er zoveel interesse is, maar aan de andere kant wil ik toch wel alle misverstanden vermijden.

  Daarom heb ik een soort van FAQ geschreven op http://www.umarketit.be Ik hoop dat dit al jullie vragen beantwoordt, en anders hoor ik het graag.

  groeten,

  Tom

 6. Ik ben inderdaad een van de GOEDGELOVIFGE slachtoffers van deze mensen.

  Ik heb ondertussen een rekening gehad van vele duizenden euro’s omdat ik mijn “contract” heb durven verbreken.

  NIETS, TOTAAL niets hebben, de mensen van queoromedia gerealiseerd, behalve rekeningen voor DUIZENDEN euro’s ter mijner attentie.

  Sinds ik mijn contract opgezegd heb :

  Vele dreigingen gehad met deurwaarders en advocaten : het laat me koud.

  EERLIJKHEID overwint alles !!!!!!!

  Ik ben het gedrag van Queromedia BEU !!!

  Nu zou ik opnieuw zo’n kleine 5000 euro mogen betalen omdat ik mijn contract (totaal WAARDELOOS contract) heb durven verbreken !!!!! Stel u voor !!!

  Zulke firma’s MOETEN door europa uit de markt gehaald worden !!!!!!!!!!!!!!!!

  Ik vind dat dit niet langer kan !!!

  Enkel profiteren zonder ook maar iets in de plaats te leveren !!! Dat kan niet !

  Daniel Aelbrecht

  CB-Chemie Belgium

  cb-chemie@tele2allin.be

  P.S. Alles, Maar ook Alles had ik aan die mensen toevertrouwd : mijn website én het koppel met Google ….. Zoveel duizzenden euro’s later is het resultaat NUL !!!!

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Mierenhoop (2)

Leave a reply.