Pakjesdieven

Wij kopen regelmatig goederen en diensten op het internet. Het is nog maar 1 keer mis gegaan. Deze zomer. Pakje besteld, pakje niet geleverd. Dus: klacht ingediend bij de verkoper. Deze heeft de transportfirma op zijn beurt gecontacteerd, waarop we, na het advies om alle buren te bevragen, enige tijd later een afleveringsbewijs ingescand kregen met onze handtekening erop. Een vervalste weliswaar. Terug klacht ingediend, dit keer wegens schriftvervalsing. De zaak is hangende.

Eerder deze avond wordt er aan de deur gebeld: “goedenavond mevrouw het is de chauffeur van de pakjesdienst”. Toevallig heb ik eergisteren boeken besteld bij Amazon, dus ik dacht die in ontvangst te nemen. “Kan u tekenen voor ontvangst” vroeg de meneer. Ik zei “mag ik eerst het pakje?” “Dat heeft u vorige week ontvangen” vertelde hij. En toen wist ik dat er iets niet pluis was. Een pakjesdienst komt toch nooit een week nadat je iets in ontvangst genomen hebt, om een handtekening vragen? En daarbij, er is ook helemaal niets geleverd, want ik had toen nog niks bij Amazon besteld.

“Uw buren hebben het pakje in ontvangst genomen” probeerde de meneer. Dat hadden ze ons deze zomer ook al verteld. Maar weet je, op het moment van de eerste levering waren alle buren op verlof. Er was hier niemand. Dus ofwel heeft een chauffeur het pakje toen gestolen, ofwel is het ergens verkeerd afgeleverd. In elk geval, iemand heeft onze handtekening vervalst. Schriftvervalsing noemen ze dat. Meneer de chauffeur deed nogal ambetant daarnet over de buren, en dus belde ik in zijn bijzijn aan bij de onderburen. Gelukkig zei de buurman toen: “Neen wij hebben geen pakje in ontvangst genomen, zeker niet sinds we daar deze zomer afspraken over gemaakt hebben.” Dank u buurman, einde verhaal voor de opdringerige chauffeur.

En toen liet meneer de chauffeur voor het eerst zijn papieren zien. Hij had een document bij met de datum van vorige week op, maar ook met de vervalste handtekening van deze zomer. “Als u het papier niet tekent”, zei hij, “dan moet ik het verloren bedrag uit mijn eigen zak betalen, want ik ben de baas van de chauffeur die het pakje toen afgeleverd heeft”. Toen kwam de aap dus eindelijk uit de mouw. Het stoort mij vreselijk dat hij mij onder het mom van een pakje dat vorige week geleverd werd, waarschijnlijk een kwijtscheldingsdocument wou laten teken voor de ‘verloren’ zending van deze zomer.

Hij is uiteindelijk weer vertrokken, mompelend dat hij het bedrag nu uit zijn eigen zak zou moeten betalen. Ik verwacht dus weldra dat we het bedrag ergens op een bepaalde manier terug krijgen.

Pakjes gaan ‘verloren’, ik kan daar mee leven. Maar als er een fout gemaakt wordt, dan moet je dat als pakjesdienst en ploegbaas aanvaarden, en je verantwoordelijkheid nemen. Mij er zo proberen inluizen daarentegen, is echt degoutant. Wordt vervolgd.

Update 14/10: situatie mbt de pakjesdienst vorige week gesignaleerd aan de verkopers. Vanochtend zat het nieuwe pakje al in de bus. Mochten jullie dit lezen: bedankt voor jullie professionaliteit en service over heel de lijn. Jullie zijn echt geweldig.

U zegt?
 1. Maar enfin zeg, zoiets is toch gewoon te gortig voor woorden?

 2. Straf verhaal.

  Ik ben zo vrij geweest te linken.

 3. Cyberke says:

  Kan je me via saaiber at gmail.com ff laten weten om welke transportfirma het ging? Ik werk bij een transportfirma en als het dezelfde is, wil ik dit gerust eens uitpluizen voor je. De transportfirma werkt met chauffeurs in onderaanneming en inderdaad, de onderaannemer is verantwoordelijk voor zijn chauffeurs. Die chauffeur zal zijn baas ook belogen hebben. Nomraal is zoiets voldoende om de chauffeur eruit te kegelen.

  Als je me ff wat info geeft en het blijkt om de firma te gaan waarvoor ik werk, check ik het probleem wel eens.

  Cyberke

 4. Smetty says:

  @Cyberke: bedankt voor uw aanbod, maar ik heb er bewust voor gekozen om geen namen te noemen in deze. We hebben een fantastische service gehad van de verkopers, en we hebben hen ook dit voorval gesignaleerd. We zullen ook langs deze weg de klacht verder afhandelen.

 5. Sevy says:

  Amai!

  Ni te geloven. Is zo ongelofelijk dat het verzonnen lijkt. Ik zou het ni durven.

  Leuke blog.

  De groeten!

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Van Fanta tot toiletpapier

Leave a reply.