Event alert

Het schooljaar is al een maand ver, het academiejaar begint ook stilaan in stroomversnelling te geraken en dat betekent dat er weer een waaier aan congressen, studiedagen en netwerkevents aankomen. Op mijn lijstje staan alvast:

Bij het edublogdiner in Utrecht horen ook de Surf Onderwijsdagen 2008. Met spijt in het hart zal ik die dit jaar voorbij laten gaan. Ze zijn al bij al prijzig en ik heb nog 2 andere conferenties waar ik naar toe moet (hoera, ik moet) in functie van mijn doctoraat.

Wat mij vooral opvalt de laatste weken, is dat het aantal plaatsen voor netwerkevents echt in no time ingevuld zijn. Om een voorbeeld te geven: ik las gisterenavond op mijn GSM toevallig een tweet van Wolfr (dank u Wolfr!). Er stond dat er al 71 plaatsen weg waren voor Barcamp 2 in Gent. Voor de zekerheid besloot ik de computer weer aan te zetten zodat ik mij onmiddellijk kon inschrijven. Op dat moment was ik al de 82e inschrijving. Omdat 2 collega’s aangegeven hadden eerder die dag dat ze ook in dergelijke events ge├»nteresseerd waren, stuurde ik hen ook nog een mailtje. Maar kijk, vanochtend was het al te laat.

Aangezien ik steeds minder lezend in mijn blogreader doorbreng en ook minder op Twitter zit, ben ik niet snel genoeg meer op de hoogte. Ik vrees dat netwerkevents eens aan mij voorbij zouden kunnen gaan daardoor in de toekomst. Misschien moet ik een paar alerte vrienden hierbij om hulp vragen en vragen of ze mijn event aggregator of alert willen zijn.

Het is bijna gelijk een huis willen kopen in Gent, tegen dat je het gevonden hebt, is het al te laat.

U zegt?
  1. Ik heb me ook direct ingeschreven voor BarCamp2, maar er is blijkbaar iets foutgelopen met de website en nu ben ik niet meer ingescrheren. Bummer.

Leave a reply.