GTD: 100 Lifehackingtips

Als GTD-aanhanger  stonden de “100 Lifehackingtips voor prettig en efficiënt werken” van een deel van de Lifehacking.nl crew al een paar weken op mijn leeslijstje. Voor wie de term “Lifehacking” nieuw is, op Wikipedia wordt het als volgt omschreven: “anything that solves an everyday problem in a clever or non-obvious way might be called a life hack”. Hoewel de term vrij ruim is, wordt hier natuurlijk de toepassing binnen het GTD-discours bedoeld.

Vanochtend heb ik het boek dan eindelijk gedownload (hier gratis in pdf-formaat) en schuin doorgelezen. En eerlijk gezegd: het is interessanter en informatiever dan ik verwacht had. Dus mocht u dit document nog niet gelezen hebben, dan kan ik het zeker aanbevelen.

Op bovenvermelde weblog stond trouwens ook dat David Allen, de godfather van GTD, naar Nederland komt. Ik dacht ‘yeahhh’ en ‘hoera’, maar vooral ‘olala’ en ‘lap’ toen ik het bedrag zag. Voor $1295,00 per persoon kan u het spektakel op 19 februari live in Amsterdam meemaken. Beetje boven mijn budget toch.

U zegt?
 1. Hallo,

  Leuk dat je het boek hebt gelezen en dat het je bevalt! Hou onze site in de gaten, want binnenkort komen er twee (2!) nieuwe boeken uit.
  Waar ik wel benieuwd naar ben, wat had je verwacht van het boek? Je geeft aan dat het interessanter is dan verwacht, waar zit hem dat met name in? Het geeft ons feedback om te kijken hoe we een en ander nog beter kunnen maken in de toekomst!

  Met vriendelijke groet,
  Frank Meeuwsen
  Lifehacking.nl

 2. Smetty says:

  @Frank:

  wat ik verwacht had: opsomming van 100 technische tips die mij na de 10e hack al niet meer zouden boeien omdat het te eentonig is.

  wat het was: mooie onderverdeling qua inhoud met niet alleen technische tips. De algemene tips uit het eerste onderdeel bevatten veel verwijzingen naar de implementatie van GTD (zeer aanvullend voor mij wat de GTD-principes betreft). De structuur van de afzonderlijke hacks zijn goed opgebouwd zodat je snel kan beslissen of het iets voor je is of niet. De aanwezigheid van achtergrond informatie geeft diepte aan de hacks (bijvoorbeeld onderdeel persoonlijke ontwikkeling). Is ook een werk dat ik opzij leg met als doel het ten gepaste tijde nog eens in te kijken, heeft dus ook een bewaarpotentieel voor een latere datum (lijkt wel een wijnbespreking).

  Hopelijk kan je hier iets mee. Ik kijk zeker uit naar jullie volgende boeken. Succes ermee.

Leave a reply.