GTD: no more tomatoes

Het moest en zou een tomaat worden. Geen kieken noch ei, en ook niets anders. Moqub tipte Electrolux, en na enig online speuren besloot ik haar advies te volgen en bij Electrolux Nederland mijn geluk te beproeven.

Ik had op het laatste girl geek dinner een Billy gekregen (Bongo Bon in Mastercard kostuum), en hiervan 7 euro besteden (verzendkosten inbegrepen) aan een kookwekker “tomaat” leek mij een geeky keuze.

Even herhalen mocht u pas bij deze post binnen komen: de kookwekker tomaat was voor mij het ideale object om de pomodoro technique toe te passen in het kader van mijn getting things done voornemen.

Hoewel de Electrolux webshop geen info geeft over verzendingen naar Belgie, arriveerde de kookwekker “tomaat” hier vrij snel een paar dagen na de bestelling. Helaas, groot is mijn verdriet. De kookwekker tikt netjes het aantal gewenste minuten, maar daarmee is dan ook de kous af. Het doet vooral niet wat er op de verpakking staat (ik citeer letterlijk): ”Na afloop van de tijd loopt de bel”. Met andere woorden, ik ben nu de trotse bezitter van een tikkende plastieken tomaat maar zonder de gewenste bel.

Natuurlijk kan ik het object terugsturen, maar dat kost zowel bij ons als in Nederland ongeveer 6 euro, en dan moet ik ook nog eens de bestaande verpakking recycleren. In het beste geval krijg ik een nieuwe tomaat terug, maar ik vrees een beetje voor de kwaliteit van de tomaten daar.

Voorlopig voor mij geen tomaten meer. Misschien dat ik alsnog eens een tikkend kieken adopteer of een kookwekker “ei”. Hangt er een beetje vanaf wat ik het eerst tegenkom.

U zegt?
 1. Tom says:

  Voor gebruik eens volledig opdraaien, en dan de juiste tijd instellen.

  BTW, voor twee euro in de casa 😉

 2. moqub says:

  je neemt toch wel even contact op met de lui om te klagen. Je hoeft dan de wekker toch niet terug te sturen om een nieuwe te krijgen. Gewoon een boos telefoontje 🙂

  Succes!

  Ook een tomaat moet geluid maken!

 3. Smetty says:

  @Tom: zouden ze het in de Casa hebben? Voor 2 euro. Dan ben ik goed bezig ja 🙂
  @Moqub: zou ik moeten doen ja. Ik zal ze een mailtje sturen!

 4. Yves Hanoulle says:

  Ik heb hier twee italiaanse “tomaten” liggen (gekregen tijdens onze Leadership workshop op Essap in Varesse) http://essap.dicom.uninsubria.it/
  Een ervaan heeft het zelfde probleem iets meer als de helft van de tijd.
  Maw ik vrees dat je vast houden aan een tomaat toch nie zo een goed idee was.

Leave a reply.