Terug naar den unief

Vanaf vandaag ben ik officieel 50% vrijgesteld bij mijn werkgever (Hogent) om aan een doctoraat (onderzoek aan de universiteit van Gent) te werken. Ik ben vanochtend alvast gaan kennis maken met mijn nieuwe collega’s en ook gaan kijken naar het bureau waar ik ga zitten. Dat is weer wennen voor mij: een vast bureau hebben. Er stond alleen een kantoormeubel en mijn belangrijkste wapenfeit van de dag was dan ook een desktop computer bestellen. Een portable lijkt mij minder aangewezen: het is duurder, diefstalgevoelig (belangrijk gezien de omgeving), je moet er altijd met sleuren (ik doe alles met de fiets) en het is fysiek ergonomisch ook minder aangewezen tenzij je er een apart scherm en muis en toetsenbord bijkoopt (ik heb helaas een RSI-pols van toen ik nog programmeur was).

Mijn jobinhoud verandert dus van alleen lesgeven naar een combinatie van lesgeven met werken aan een onderzoek. En omdat ik ga doctoren volg ik ook een (verplichte) doctoraatsopleiding of Doctoral Schools (doelstelling is 60 studiepunten verzamelen). Concreet gaat dat voor mij dit jaar betekenen dat ik 2 vakken ga volgen samen met de studenten pedagogie. Ook dat is terug naar den unief dus. Ik ben nu al zenuwachtig bij het idee om weer een examen af te leggen. * Mijn studenten mogen nu hardop lachen *.

Twee verschillende jobs uitvoeren heeft altijd mijn voorkeur gedragen (zolang ze maar combineerbaar blijven). Daarnaast miste ik het laatste jaar toch ook analytisch conceptuele uitdagingen in mijn werk. Tot vorig jaar dacht ik dat doctoreren iets was voor pas afgestudeerden, enkele happy few zeg maar. Maar kijk, ik krijg nu die opportuniteit van mijn werkgever en ik word er zelfs voor betaald. Het is ook de uitdaging die ik zocht en nodig had. De voorbije maanden had ik niet echt tijd om erbij stil te staan, maar nu begint het toch echt te kriebelen. Voor mij is 1 september dit jaar dus een terugkeer naar mijn alma mater (altijd al een mooi woord gevonden), en het is een blij weerzien geworden.

Een nieuwe jobinhoud en omgeving is ook leuk om over te bloggen. En zo valt er hier ook voor u weer eens iets nieuws te beleven.

U zegt?
 1. lamazone says:

  Alvast heel veel succes met je nieuwe uitdaging! Het zal heel verrijkend zijn.

 2. Veel succes! Waar staat uw bureau? (Sterre? Plateau? Technicum? Nog ergens anders?)

 3. Smetty says:

  @lamazone @ Bruno : Thx

  Mijn bureau staat op de fppw, lokaal 031. Ze hebben mij gewaarschuwd dat ik redelijk wat afkortingen zou moeten leren, maar kijk, ik kan het al gebruiken zie. 🙂

 4. vanessa says:

  Veel succes!! Zit sinds maandag ook terug achter de schoolbanken…spannende momenten! Nooit gedacht dat we ooit terug samen examens zouden afleggen, al is dat nu wel in een andere school 😉

 5. Ach, de fppw, doe dan de groetjes van mij aan GDS

Trackbacks for this post

 1. Smetty's Soapbox » Blog Archive » In het klooster

Leave a reply.