Zon, booze & barbecue

Lang weekend en veel zon, dan moet er gebarbecued worden. De laatste dagen lijkt het trouwens of alle buren er één bezitten. Ik heb hier al 2 jaar een kleine barbecue staan, maar die heeft nog niet vaak het zonlicht gezien.

barbecue

Alvorens zelf mensen uit te nodigen op een barbecue, wou ik toch eerst eens proefdraaien. Ik had er nog nooit zelf één aangestoken, dus werd er een hulplijn ingeroepen. “Eerst wat hout opleggen met een aanmaakblokje of karton en dan de kolen”, had de papa gezegd. Ik was er niet gerust in, maar het vuur was zo vertrokken.

Het heeft wel iets dat vuur aansteken en zelf vlees bakken. Alleen jammer dat het allemaal op een piepklein terras moet. Maar goed, hopelijk zijn we nu vertrokken voor een lange, warme zomer met veel zon, booze en barbecue.

U zegt?
 1. janien says:

  Langeretermijnvoorspellingen spreken van een lange, warme zomer, Smetty! Dat belooft!

  Neen, ik ben jouw edublogs nog niet vergeten. Na Commissaresses waarschuwing voor ontregeling in het huishouden wil ik weer eens geplander gaan werken. Weg, chaos. En ja, mijn zoon vindt ook al dat ik al genoeg van die ‘lichte dingetjes’ op mijn blog heb staan, en dat ik best dringend iets met meer ‘body’ zou publiceren. Herhaaldelijk informeert hij: heb je nu al iets voor Cindy De Smet geschreven?? Familiale controle. Gelukkig heb ik lieve, flinke en verstandige kinderen: mijn beste critici, die me ook in mijn ‘second life’ op het web inspireren, stimuleren en vooruit willen helpen. Op het goede pad. (Niet verklappen, a.u.b., ze stellen er prijs op dat ik niet privé ga …)

  Groetjes
  janien van The Sausage Machine (‘litblog’ – volgens Steven Vanhooren van UGent)

 2. Smetty says:

  @Janien: slimme mama, slimme kindjes. 🙂
  Bedank je zoon voor de verstandige reminder.
  En voor edublogs: neem je tijd ze. Dat loopt niet weg.

Leave a reply.