Weekendkrant: DM of DS

Vanochtend in de krantenwinkel: zoals elke week koop ik de De Standaard en neem ik de Vacature mee.

“Wilt u het gratis boek?” vraagt de verkoopster, “U ziet er wel een boekenlezer uit”. Ik stommel “Ja”, waarop de dame zeer behendig een hoekje uit de krant snijdt en mij ‘Venusdelta’ van Anaïs Nin erbij geeft. Het boek komt gratis bij de krant dit weekend blijkbaar. Leuk.

Vijf minuten later hoor ik op de radio dat er dit weekend bij De Morgen de DVD van BenX zit. Om eerlijk te zijn, als ik dat vooraf had geweten, zou ik waarschijnlijk De Morgen voor 1 keer gekocht hebben.

Is er een krantenstrijd tussen deze 2 titels om de weekendlezer of is dit eerder toevallig? Als ik naar mezelf kijk, dan moet ik toegeven dat het op mij in elk geval effect heeft.

Switcht u ook van krant omwille van het extra-tje?

U zegt?
 1. willy vermaelen says:

  Natuurlijk maakt het extra-tje de keuze belangrijk. Op 16/04 stond deze BenX aanbieding op mijn weblog vermeld en die dag ben ik deze krant zelfs speciaal gaan reserveren voor vandaag bij mijn dagbladhandelaar.
  Niet alleen bij kranten bepalen de extra’s de keuze.
  Ook bij de weekbladen en tijdschriften. Zo lees ik meestal Humo, maar in september heb ik 5 weken lang Knack gelezen omwille van de 10-delige serie van de BBC “Around the world in 80 treasures” die als extra werd aangeboden.

 2. Met een (online) abo op DS is het niet moeilijk om te weerstaan aan het extraatje van andere kranten 🙂

 3. georgina75 says:

  Hebben ze ineens geld teveel bij DM? Eerst dat embargo van Deus en nu die DVD… Ik heb alvast DM gekocht.

 4. Smetty says:

  Wie een beetje uitkijkt, heeft zo een filmkast met DVD’s erbij.
  Actie’s en kortingsbonnen hebben geen goede klant aan mij: ik vergeet dat altijd of ik weet er niet van.

 5. Mixette says:

  Ik heb De Morgen gekocht in de Delhaize bij ons in ‘t dorp, net omdat er die dvd van Ben X bij zat. Na betaling moest ik naar kassa 2 om de dvd af te halen. Daar kreeg ik te horen dat de dvds van Ben X allemaal “uitverkocht” waren. Er waren namelijk maar half zoveel dvds als kranten geleverd. Alsof er mensen zouden zijn die hun gratis dvd zouden weigeren. Is dat een marketingstrategie? Voorlopig geen De Morgen meer voor mij.

 6. Smetty says:

  @Mixette: geen DVD, geen boek, alleen een krant. Dat is pas straf 😉

 7. @Smetty @mixette We hebben een beter ervaring bij de standaard (Kouter Gent) we hebben de DM ook voor een keer gekocht om dezelfde reden. (ik lees mijn kranten online via verkenner) En ja de dvd was “uitverkocht” men heeft onze naam opgeschreven en binnen twee weken mogen we de dvd gaan halen.
  Misschien lag het aan het feit dat ik een stapel boeken heb gekocht doch er lag een zeer grote stapel van zelfde briefjes op de desk.

 8. verkenner link moet zijn verkenner

Leave a reply.