Drunk

Vandaag zat er een student dronken in de les. Hij was wat later binnen gekomen en omdat ik druk bezig was, had ik het niet onmiddellijk opgemerkt. Ik was nog aan het twijfelen of ik er iets over zou zeggen, maar ach…, het was de laatste les en hij zat daar zo braaf.

Toen de les gedaan was, werd pas duidelijk dat het vrij ernstig was. Hij geraakte niet eens meer recht.

Ik ben blij dat ik hem laten zitten heb. Zijn medestudenten hebben hem naar het station gedaan en op de trein gezet. Ze hebben ook het alarm op zijn GSM zo ingesteld dat het ongeveer zou aflopen wanneer hij moest afstappen. Ze zijn wel lief voor elkaar.

Het leukste was nog een medestudente die zei: “welke trui heb jij aan en van wie is die vest?” Het was lente-nacht (elke donderdag voor de paasvakantie) geweest, maar meer wist hij niet meer. Zijn cent zal wel vallen. Als hij merkt hoe kort die mouwen van zijn nieuwe vest wel zijn.

U zegt?
 1. Edwin says:

  Ha, wat een verhaal weer.

  Wat ik dan ook wel weer bijzonder vind is dat zo’n mens dan nog naar school gaat. Dan zit het volgzame er toch behoorlijk goed in πŸ™‚

 2. lamazone says:

  pmg, je verhalen worden steeds grappiger en absurder.

 3. Ik ben zo ooit eens naast de bank van een student gaan staan om iets uit te leggen.
  Ik dacht dat hij geluiden maakte van instemming, maar toen hij wakker schoot, besefte ik dat hij gewoon zat te snurken…
  Zegt dat iets over die student of over de manier waarop ik 10 jaar geleden lesgaf???

 4. maizenaman says:

  Blijkbaar wil geen enkele student, onder welke omstandigheden dan ook, een les missen van juf Smettty.

 5. Hehe, een collega van mij (allΓ©, dus ook van u) had dat ook eens voor, maar nog net niet zo erg πŸ˜€

  Er werd wel opgeschreven dat hij een les gemist had, en nadien had die nog het lef om te komen zeggen dat hij wel degelijk aanwezig was πŸ˜€

 6. Jeffrey says:

  Hoi,

  Blijkbaar is er nog niet veel veranderd sinds ik les volgde aan Hogent. Neen, ik kan me niet herinneren dat er echt dronken mensen in de les bij ons ‘zetelden’. Nog veel succes gewenst met je carriere en doctoraat?!

  Groeten van een ‘oud’ student.

  Jeffrey De Bruyne

  P.S.: Ik heb ondertussen een iets minder professionele blog! http://www.bloggen.be/jeffreydebruyne

 7. Smetty says:

  @Edwin: dat volgzame zit er inderdaad sterk in. Maar bij die jongen zou het evengoed zijn automatische piloot kunnen geweest zijn die hem naar school bracht. Of een combinatie van beiden.

  @Lamazone: gewoon uit het leven gegrepen. De realiteit is vaak absurder dan fictie he.

  @Bruno: snurken met de ogen open?

  @maizenaman: ik denk het niet dat dat het geval is πŸ™‚

  @Peter: dat zouden de mijne ook durven doen

  @Jeffrey: die jeugd van tegenwoordig he πŸ˜‰

 8. mijn moeder heeft ooit eens een slapende student in de klas laten zitten. Ze heeft de mede-studenten gevraagd om de klas stil te verlaten.
  (was niet de eerste maal dat hij dat deed)

Leave a reply.