The Real Ray

Gisteren zag ik een vent een afdruk voor mijn appartement op de straat maken. En weet je wat het ergste is? Ik heb daar op staan kijken en ik vond het nog normaal ook.

Real Ray

Toen ik daarnet wegfietste viel mijn cent. Het is echt niet zo evident dat er een viral voor je voordeur wordt geplaatst. Net zoals bij een paar andere bloggers zijn de Real Ray mannen gepasseerd: boodschap op straat en een briefke in de bus, beiden met link naar de Real Ray website.

Op de achterkant van het papier in de bus staat: “Have you seen him?”. En ik dacht: “oe, een Engelstalige buurman zal zijn kat kwijt zijn”. Niet dus.

Ongelooflijk cool vind ik dat zo een actie. Beetje origineler dan een blogpakket. Nu moet ik alleen nog op aarde neerdalen en het niet normaal vinden dat ze virals voor mijn deur komen verven.

U zegt?
 1. Pieter says:

  De stijl van het logo doet mij sterk denken aan de games van GTA vice city / san andreas.

 2. Vlak voor onze voordeur is er dus ook eentje geverfd. Misschien een straffe actie, maar ‘t doet me nadenken over privacy en zo. En het is bovenal erg lelijk, zo’n groots geverfd ding voor je deur. Duurt maanden eer dat verdwenen is. Ik kan er eigenlijk niet echt mee lachen, al noem ik mezelf verre van een zuurpruim.

 3. Smetty says:

  @Pieter: klopt

  @Peter: Ik schrijf regelmatig over blogacties, heb (soms) reclame op mijn blog staan en ben ook ingeschreven in allerlei buzz-programma’s. Het zou dan zeer flauw zijn van mij om dit soort actie’s te veroordelen. Voor mezelf vind ik toch dat ik daar impliciet de toestemming voor gegeven heb. Daarnaast is het gewoon origineler dan alle andere actie’s tot nu toe.

  Wie nooit om dergelijke actie’s gevraagd heeft, kan ik wel volgen in zijn of haar standpunt.over privacy. Met dat beetje verf op straat zit ik niet. Maar ook dat is mijn persoonlijk ide. Alle begrip voor wie daar anders over denkt.

  @Coca-cola: op de plaats van de viral verwacht ik nu wel een groot pakket coca-cola. Light liefst. Ik zal delen met de buurt. Beloofd.

 4. Edwin says:

  Ik vinnut prachtig!

  Vraag me wel af: was dat lukraak of echt bewust voor jouw deur?

  Ze waren in ieder geval wel aan het goede adres 🙂

 5. YvesHanoulle says:

  ivm privacy, nu is het wel makkelijk voor anderen om Bloggers te weten vinden….

 6. Smetty says:

  @Edwin: het is duidelijk bewust voor mijn deur. Maar geen idee wie er achter zit. Dat willen ze net dat ik ga uitzoeken denk ik 🙂

  @Yves: hoe bedoel je?

 7. YvesHanoulle says:

  ik loop gewoon rond in Gent en overal waar ik deze tag zie, weet ik dat er een blogger woont…

 8. YvesHanoulle says:

  wel handig voor de mensen die met je mee willen rijden naar GeekGirl, niet meer zoeken naar je huisnr…

 9. Tineke says:

  Origineel. Ik vind het wel leuk. En privacy? Wat hebben jullie dan allemaal te verbergen vraag ik me af?

 10. Tineke says:

  Zou ik me ‘inschrijven’?

 11. Smetty says:

  @Yves: de enige die met mij wil meerijden weet mij al wonen. Mijn saccoche is er alvast niet bij :-p

  @Tineke: doen, maar pas op voor je privacy. Hehe.

 12. If you’re subscribed to our tip mailinglist, I would watch my mailbox very carefully tomorrow morning. Be prepared.

Trackbacks for this post

 1. Vieze, verdomde, vuile verftoestand-- Het Radiofonisch Instituut
 2. Smetty's Soapbox » Blog Archive » Shampoo reclame

Leave a reply.