Unusual suspects

Vrijdag naar mijn eerste blogmeeting van dit jaar geweest: de LVB.net lezersmeeting. Ik vond het gegeven wel cool: een blogger die een meeting houdt voor zijn lezers. Meestal kom je op blogevents altijd dezelfde mensen tegen die in blogposts dan omschreven worden als “de usual suspects”. Vrijdag waren er, voor mij dan toch, vooral “unusual suspects” aanwezig.

Toen ik naast een Amerikaanse expat ging zitten, schoot de bedenking door mijn hoofd dat ik niet zou kunnen meepraten over de aankomende verkiezingen. Ik zal de bewegingen in de VS wel volgen, maar ik heb geen zin om nu al mee te doen aan de verkiezingskoorts die je overal opmerkt. Met de Flemish American heb ik het uiteindelijk niet over politiek gehad. Hij had een romantisch verhaal over hoe hij in België was beland: met een mariniersboot in de haven van Gent aangelegd, op stap geweest, een Vlaamse madam tegen gekomen en er de vrouw van zijn leven in gevonden. Ja, op blogmeetings worden ook schone verhalen verteld.

Langs de andere kant van de tafel zat de CEO van Synthetron, een sympathieke madam. De blogmeeting van LVB was zoals de andere blogmeetings: je kwekt met een heleboel mensen, maar je komt er niet toe om met de andere helft ook te praten. Misschien een specifieke vaststelling op deze blogmeeting: de leeftijd lag een stuk hoger dan op de gemiddelde bijeenkomst. Een selectie foto’s zijn hier terug te vinden.

De meeting vond plaats in het Gentse Chess Café, een wokrestaurant dat in het industriegebied ligt (ik was er nog nooit eerder geweest). Als het aan mij ligt zal ik er ook nooit meer gaan. De akoestiek is er vreselijk slecht en om 23u komt er een foute DJ spelen waardoor het direct gedaan is met het praten. Brrrrrrrr.

Buiten de locatie die wat tegen viel, was het een amusante avond met de unusual suspects. Volgende blogstop: een alweer uitverkocht Girlgeekdinner (12/02).

U zegt?
 1. dorien says:

  Ik wacht nog even op mijn eerste blogmeeting van 2008, kwestie van geen usual suspect te worden 😉 Als je met de CEO van Synthetron Joanne Celens bedoelt, kan ik het alleen maar beamen: een toffe madam. Waren er veel geeks of was het echt een heel ander soort publiek?

 2. Het was inderdaad niet ideaal met het vele geluid en dj wat later op de avond, maar laat het een begin zijn van meer. Heb me in elk geval geamuseerd. Heel wat interessante mensen aanwezig. Bij mij zat er een knappe madam voor me waarvan de raakvlakken uit het verleden nogal talrijk waren. Beter kon dus niet. Good old memories.

 3. Els says:

  Hoe, is er dan buiten de Ottergemsesteenweg nog een Chess-Café? Industriegebied?

 4. Smetty says:

  @Dorien: je bent toch al een beetje een usual suspect hoor :-). En we hebben het inderdaad over dezelfde dame.

  @Els: er zou nog een Chess-Cafe in Kortrijk zijn. En dat stuk van de Ottergemsesteenweg is toch industriegebied. Neen?

 5. femeref says:

  Chesscafe 🙂 Wij gaan er net omwille van de foute DJ ;D

Leave a reply.