Wijncursus II

Bijna 4 maanden geleden ging mijn eerste wijncursus van start, meer bepaald de “wijnen buiten Frankrijk”. Gisteren ben ik begonnen aan “wijnen in Frankrijk”. Helaas zal met het volgen van die 2 curssusen al de volledige aardbol samengevat zijn. De cursus die daarop volgt, is al direct sommeliers-conseil. Misschien een optie voor de toekomst, maar dan zal ik wel nog een beetje moeten oefenen.

Net als vorige keer betaal ik de cursus met opleidingcheques. Mijn budget van maximum 125 eur sponsering (eigen inbreng van 145 eur voor 12 lessen) voor 2008 door de overheid is bij deze alvast opgesoupeerd.

Gisteren begon de les met het proeven van water. Ja, u leest dat goed, water aangelengd met de basissmaken. Zuur en zoet kon ik herkennen, die beiden samen was net iets te moeilijk. Over de vierde smaak zijn we het nooit eens geraakt (ik weet nog altijd niet of het nu gewoon water was of water met een bitter smaakje). Gelukkig kwam nadien het proeven van de wijn en dat ging al heel wat beter.

Vorige keer was ik met vriendje Corto mee, dit keer nam ik madame Veedeo en Mr Mojito mee. Dat maakt dat alvast 3 van mijn vrienden zich verdiepen in wijn. Hoe meer zielen, hoe meer… En overal lekker wijn!

Trackbacks for this post

  1. veedeo.net » Blog Archive » vroeg geleerd …
  2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Kijken naar de oplossing (II): wijn

Leave a reply.