De ondergang

Eerder deze week vernamen we dat Warner Blu-ray boven HD-DVD koos als nieuw formaat voor zijn DVD’s.

Ik dacht eerlijk gezegd dat schijfjes al lang ten dode opgeschreven waren. En ik snap al helemaal niet dat de industrie de consumenten met de zoveelste formaten-oorlog kan opzadelen. Dat van die ezel en die steen geldt hier niet?

De bekendmaking van Warner inspireerde iemand om het verhaal van HD-DVD via de beelden van Der Untergang te vertellen . Der Untergang (the downfall, de ondergang) uit 2004 verfilmt de laatste dagen van Hitler.

Als ik het ontstaan en de evolutie van beide formaten er op na lees, lijken zowel de winnaars als de verliezers vooral uit Japan te komen. Ik vraag mij af wat zij en de Duitsers over de associatie met Hitler denken. Of is dat al te lang geleden?

U zegt?
 1. YvesHanoulle says:

  ik denk dat het feit dat deze “oorlog” zo lang duurd, komt omdat de consument er niet in meegaat.
  Ik heb alvast nog niets gekocht en ben ook niet van plan dit te doen.
  Ik sla meer en meer online op.

 2. pieter says:

  Philip Rosedale in een Hitlerverschijning vond ik beter 😉

 3. Smetty says:

  @Pieter: ik heb het gezien dat je even creatief bent geweest 😉 Volgende keer moet het wel met Second Life avatars he!

 4. Corto says:

  Blijkbaar is het filpmje niet meer beschikbaar?

 5. Smetty says:

  @Corto: link hersteld. Zou eens copyright issues kunnen betekenen… Dan is deze link straks misschien ook al niet meer up to date.

Leave a reply.