Het rookanekdote spel

Eind november kreeg ik een pakje in de bus van BuzzParadise. Ik ben ingeschreven op hun acties voor bloggers. De inhoud zag er als volgt uit: een geurkaars, een monddoekje en ademverfrisser.

Buzz 1

In de begeleidende brief stonden motiverende woorden om op zoek te gaan naar het waarom van de inhoud, alsook om er iets creatiefs met te doen. Volgens mij zat de clue hem in in het combineren van de geurkaars met de ademverfrisser. Als je die twee samen in de fik steekt, dan moet je een monddoekje voordoen bij het blussen. Voila. Ik ben altijd al goed geweest in raadseltjes.

Deze week zat er een nieuw pakketje in de bus. De oplossing was nabij. Ik zou nu eindelijk te weten komen of ik de lucifers mocht aansteken. En toen vond ik dit:

Buzz 2

De inhoud: 4 lekstokken, een drop-bar, kauwgom en een gele bal met blauwe haaivinnen erop.

Ik zag in dit alles al een beloning voor mijn creativiteit en het raden van de juiste doelstellingen. Alleen de lucifers ontbraken. Misschien toch even de brief erbij lezen. Daar vinden we dat ze een website gemaakt hebben die over stoppen met roken gaat en of we daar naar kunnen linken (check). Maar dan wordt het moeilijker: “Wij vragen u ook uw ervaringen mede te delen onder de vorm van een spel, door uw “rookanekdotes”, die u zelf al beleefde of waarvan u eens getuige was, te delen.”

Ik moet mijn rookanekdotes delen onder de vorm van een spel.
Mmmm. Ik heb een idee: “ik trok eens aan een sigaret, …”.
Dat was het.
Wat er na de komma moet komen, mogen jullie in de comments raden.

En dan een echte, serieuze “rookmededeling” van mezelf. Ik ben momenteel aan het uitkijken naar een fles Glenfiddich Havana Reserve van 21 jaar oud. Dat is een whisky die in Cubaanse rum vaten heeft gezeten. En dat schijnt ontzettend goed samen te gaan met Cubaanse sigaren.

De brief eindigt ook best met een moeilijke zin: “wij hopen u op een humoristische manier aan te sporen om uw dokter te raadplegen als u verslaafd bent aan de sigaret, ongeacht of u zelf of iemand uit uw omgeving rookt.”

Dussss, ik moet naar de dokter omdat mijn buurman rookt? En mijn collega’s?
De actie gaat uit van Pfizer, dus misschien is dit stiekem een sponsor-de-huisarts actie…

Het was een fijn blogpakket. Op mijn programma morgen: naar de dokter en ook kaarsen overgoten met ademverfrisser in de fik steken. Misschien zal ik voor de zekerheid de volgorde omdraaien. Nadien ga ik het rookanekdote-spel opvolgen. De winnaar krijgt een lekstok.

U zegt?
 1. Ge-ni-aal!

  Er schuilt een pyromaantje in elk van ons ๐Ÿ™‚

 2. Smetty says:

  @YvesHanoulle: het allerlaatste wat ik wil doen is lachen met longkanker. Elk geval is er 1 te veel. Deze post gaat dan ook helemaal niet over roken. Hoop dat je die kwinkslag er duidelijk in herkend hebt.

 3. YvesHanoulle says:

  Dat snap ik wel.
  Ik vond het wel opvallend dat er net nu een nieuwbericht was dat zei

  “Het aantal niet-rokers dat longkanker krijgt, is de laatste jaren sterk gestegen. Longkanker is steeds minder een ziekte die alleen rokers oplopen. ”

  En dus verklaard waarom
  “ik moet naar de dokter omdat mijn buurman rookt? “

 4. Tineke says:

  Hilarisch dat pakket. Maar ben je dan verplicht erover te bloggen als je nog pakketten wil krijgen?

 5. Smetty says:

  @Tineke: in dit geval er zijn geen verplichtingen. Dat zou ook niet werken denk ik.

 6. wax says:

  is snoepen niet ongezonder als roken… ๐Ÿ˜‰
  leuke post ๐Ÿ™‚

Trackbacks for this post

 1. Een glazeken vรณรณr het slapengaan — Michel Vuijlsteke's Weblog

Leave a reply.