Leren in Habbo

Gisteren heb ik les gegeven over Elektronische leeromgevingen (ELO’s). Ik vroeg mijn studenten (2e professionele bachelor Lager Onderwijs) of er volgens hen ook virtuele werelden gebruikt konden worden als leeromgeving. Daar hadden ze geen antwoord op (als u meer wil weten, lees dan zeker deze blogpost en aanverwante links op Frankwatching). We hebben ons vervolgens allemaal een avatar en een account aangemaakt bij Habbo.

Stoelendans

Habbo haalde 2 weken geleden nog het wereldnieuws omwille van de eerste arrestatie in Nederland voor een diefstal gepleegd in een virtuele wereld. Cijfers voor Vlaanderen heb ik niet gevonden, maar in dit artikel spreekt men over 780.000 unieke bezoekers (in Nederland neem ik aan, want de website geeft bijna 4 miljoen bezoekers aan de laatste maand). Gewoon om u een idee te geven.

Theater Habbo

Ik ben daarnet even gaan kijken in Habbo en ben een beetje van een kale reis thuis gekomen. De omgeving is zeer eenvoudig aan te leren en vraagt in vergelijking met Second Life bijna geen “inwerkperiode”. De moeilijkheid zit hem ergens anders. In een kamer van het hotel was een stoelendans aan de gang. Meerdere avatars rond mij waren vanalles aan het zeggen, maar voor mij was het Chinees. Het gevolg was dat ze me er gewoon uit gezwierd hebben. Ik moet dringend leren spreken op zijn kids, met veel == en !!²&##.

Ik ga kijken of ik met enkele studenten eens kan afspreken in Habbo. Eigenlijk ben ik benieuwd wat zij van zo een virtuele wereld vinden en wat ze ermee gaan doen. Ze zijn even buitenstaander als ik, maar wel een dikke 10 jaar jonger. We hebben allemaal nog veel te leren denk ik.

=== J@J@ ===

U zegt?
 1. Renée Filius says:

  Leuk om te lezen dat jij ook de taal in Habbowereld niet begreep, heel herkenbaar, ik had hetzelfde probleem (zie ‘betrapt in Habbohotel http://www.frankwatching.com/archive/2007/09/09/betrapt-in-het-habbo-hotel-deel-1/).
  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met studenten in Habbohotel, klinkt erg interessant!

 2. Dirk says:

  Heb je geen neefjes of nichtjes van een jaar of tien? Ik denk dat die je meer kunnen vertellen over Habbo dan studenten uit het Hoger Onderwijs… Mijn nichtje ging er alleszins volledig in op tot die leeftijd, daarna werd het MSN…

 3. Smetty says:

  @Dirk: ik moet eigenlijk bij de studenten van mijn studenten zijn. Dat klopt. Veel baby’s in mijn omgeving, maar geen 10-jarigen. 🙂

 4. Rosanne says:

  Er is niet echt een ‘habbotaal’ er wordt in habbo veel gebruik gemaakt van afkortingen, deze afkortingen worden o.a. ook wel gebruikt op msn. Moet te begrijpen zijn?

 5. Boem says:

  Weet je wat dit is: kik bom resp aai??

  Kik is weggestuur worden, bom is duur meubi geven resp is respect geven ene aai is een dier aaien

Leave a reply.