Wilde zwanen

Wilde zwanen

Net zoals een paar andere bloggers kreeg ik het hoorspel “De Wilde Zwanen” van Hans Christan Andersen in de bus. Ik was eerst nog aan het twijfelen of ik het bij mij zou laten toekomen of bij vrienden met kinderen. Tegenwoordig betaal ik mij toch blauw aan “pamperrekeningen”, dus een bestemmeling vinden zou niet moeilijk geweest zijn. “Toch maar zelf proberen” oordeelde mijn vriendin en ondertussen had ik ook bij Ine al positieve commentaren gelezen. En zo viel er dus vandaag een hoorspel in de bus.

Tijdens het afwassen leek mij een mooi moment om te luisteren. Na ongeveer 10 minuten was het hoorspel gedaan. Het verhaal ging als volgt: er was eens een gelukkig koningskoppel tot het moment dat de koningin stierf. Toen kwam er een stiefmama en die zette alle zonen buitenspel. De dochter belandde op de brandstapel maar werd gered en trouwde vervolgens met de koning. Ik dacht “oei, gaat de dochter nu trouwen met haar vader?” Bij nader inzien bleek mijn mediaplayer maar een paar hoofstukken gespeeld te hebben. Nu, de afwas was groot genoeg, en toen ben ik herbegonnen. In de juiste volgorde dit keer.

Het verhaal is flinterdun, maar de uitvoering mag er zijn. Kort samengevat: klasse acteurs (Warre Borgmans, Vic De Wachter…), mooi gezongen, ongelooflijk grappig, zeer eigentijds, verwijzingen naar andere media, fuivende spoken, alle dialecten aanwezig enz. Over dialecten gesproken, de boze stiefmoeder had een Hollands accent. Vlaamse humor.

Het hoorspel bestaat uit een boekje met CD (19,95€) en er hoort ook een website bij. Hoorspel of niet, de mannen van Het Geluidshuis hebben ook trailers op YouTube staan. Kijk u maar mee (of doe uw ogen dicht en luister) naar “De boerin”:

Trackbacks for this post

  1. De Wilde Zwanen voor jou ? | TenderFeelings

Leave a reply.