ICT-geletterde kuisvrouwen

Vorige week zag ik nog een reportage op tv over “de kuisvrouw van het jaar”. Vandaag heb ik met eigen ogen kunnen vaststellen dat die bij ons op school zeer ICT-geletterd zijn.

Ik bleef in mijn leslokaal zitten deze middag na de les. Voorbereiden voor morgen en administratie. Plots op de deur: * tok tok *

Kuisvrouw 1: “Heb jij hier les? Er is hier normaal nooit les op dit uur!”
Ik: “Neen, ik ben aan het werken. Moet er gekuist worden? Moet ik weg?”
Kuisvrouw 1: “Neen”.

Kuisvrouw 1 begint de stoelen recht te zetten. Ondertussen staan er nog 2 andere kuisvrouwen in het deurgat naar hun collega te kijken (en op mijn vingers). Iets later zie ik ze alle 3 helemaal achteraan wegduiken achter een scherm. Ik hoor alleen wat gefluister.

Kuisvrouw 2: “Mag ik het licht achteraan uitdoen?”

Mij niet gelaten, ze doen het licht uit en zitten nu in het donker. De dames zetten 2 computers aan en beginnen te tokkelen. En lol dat ze hebben. Jammer genoeg hebben we geen controle software op de computer vooraan, ik had anders graag eens meegekeken.

Een half uur later doe ik ook vooraan de lichten uit en vraag hen of zij willen afsluiten als ze klaar zijn. Beneden is een andere collega van de vrouwen druk aan het schoonmaken.

Uren stelen van de baas is des mensen. Maar met 3 kuisvrouwen in het donker achter 1 scherm kruipen, valt toch een beetje op. Wat zouden ze vertellen als ze betrapt worden?

U zegt?
 1. hans says:

  Hahaha, ik veronderstel dat de baas wel genoeg ict-geletterd is om de smoes ‘we waren de mailbox aan het uitkuisen’ te doorzien.
  Nieuwe dweilen voor een koopje van ebay aan het halen? De luchtvochtigheid in Gent aan het bekijken om in te schatten of de ramen nu open of dicht moeten om de vloer zo snel mogelijk te doen drogen? Nog eens nakijken bij IVAGO of de dopjes van petflessen nu wel echt bij het PMD mogen? Zelfhulpgroep om assertief om te gaan met over net geboende vloeren wandelende moddervoeten?

 2. Smetty says:

  @Hans: 🙂
  Blijft er de vraag waarom dat in het donker moet?

 3. maizenaman says:

  “kijk mijnheer directeur, Mr. proper naaaaaakt!”

 4. Georgina says:

  Hé, ik ben ook een kuisvrouw die regelmatig op de pc’s tokkelt. Een ander mens op het werk vult toch ook niet al zijn uren met enkel werken?
  De virtuele club der poetsvrouwen is nog erg klein. Ik ken geen andere dan mezelf, dus momenteel is het nog erg eenzaam voor ons.

  PS: Super die Maizenaman. Daar moet ik eens naartoe gaan. Toedeloe!

 5. Smetty says:

  @Georigina: als Chapelure Chantal dat gaat horen…

Leave a reply.