Openoffice.org op school

Voor de zomer was ik op zoek naar handboeken die ik kon gebruiken tijdens mijn lessen voor het kantoorpakket Openoffice.org. Ondertussen zijn we een half jaar verder en heb ik reeds een paar lessen gegeven in het (voor mij en de school) nieuwe pakket. Ik zal er hier ongetwijfeld nog op terugkomen, maar dit weekend is er alvast een interview verschenen met mij en collega Ilse op Gentblogt over dit onderwerp.

Als het u interesseert, surf dan gerust naar daar.

U zegt?
 1. Dieter (jawel die lastige student) says:

  Eén woord: geniaal!

  Ik heb zelf al gemerkt dat op alle pc nu Firefox en OOo geïnstalleerd staat, en vond dit ook al een enorme vooruitgang. (Eindelijk kan ik met mijn odt’s naar de pc klas)

  Misschien ook interessant om te weten, maar samen met enkele andere studenten (uit andere departementen) ben ik een werkgroep ter promotie van vrije software aan het oprichten.

  Denk je trouwens dat het ooit mogelijk is de leerlingen het echte licht te laten zien? (een linux besturingssysteem?)

 2. Smetty says:

  @Dieter (de nu ook weer niet zooo lastige student): het echte licht 🙂 Misschien zijn we daar nog niet klaar voor. Zelfs niet in dual boot vrees ik.

  Maar he, misschien is de verlossing dichterbij dan we denken. Zo gaat dat immers met verlossingen (denk ik).

 3. Batist says:

  Inderdaad, fantastisch!!

  De website van deze werkgroep is http://wvs.hgsr.be.

  Op naar een Hoogeschool met vrije software en open formaten! 😉

  Greetz,
  Batist.

 4. KatCat says:

  Zeer content met de informatie die ik ook aan mijn collega’s ICT van de KHBO zal doorgeven.

 5. Ik hoop dat dit initiatief veel navolging krijgt. De idee om ook over te stappen naar een oss os, vind ik helemaal zo gek nog niet. Thuis zijn wij reeds jaren geleden overgestapt. En hoewel alle computers hier met een DUAL of TRIAL boot systeem zijn uitegrust word het oude systeem nog 1 enkele keer gebruikt. Jap, de oudste zoon moet af en toe nog eens een win-spelletje kunnen spelen. Al het serieuze werk gebeurt met oss. Niet alleen spelletjes, surfsessies en email, maar ook fotobeheer, fotobewerking, film bewerking, chatten, het maken van cursussen in OOo, het maken van tekeningen,…

  @Batist: een foutje in de link:
  De link van de werkgroep is
  http://wvs.hgsr.be

  of

  http://liquid.hogent.be/~studraad/wvs/

  Groetjes.

  Pascal

 6. Pffft, dit WE was mijn zus, die aan de Hogeschool West-Vlaanderen studeert, aan het zagen dat ze voor school Office 2007 moesten hebben. Joy, nog maar eens de nieuwste versie door iedereens strot rammen, iedereen verplichten weer eens zoveel uit te geven,…

  Echt, respect voor de beslissing naar OOo over te stappen hiervoor! Dat ze dat daar in West-Vlaanderen ook maar eens doen.

Leave a reply.