Loodgieter gevraagd

Gisterenochtend zaten er in de garage van mijn appartement 2 mannen van de watermaatschappij. De knapste van de twee zei ongevraagd: “over 20 minuten heb je weer water madame”. Ik moest een kwartier later voor de klas staan, dus ik was wat gehaast, maar zag toch mijn kans schoon om te verwijzen naar de vorige keer dat het water bij ons afgesloten werd. “Gaat er nu opnieuw een druk-probleem ontstaan?” vroeg ik voor de zekerheid. Dezelfde vent van daarnet antwoordde daarop heel stoer:”madame, ik heb daarnet mijn slang op de kraan aangesloten en het water spoot tot aan de overkant van de straat”. Gezien het waterspoor op straat geloofde ik hem wel. Hij was duidelijk al wakker zo vroeg op de ochtend.

En volledige lesdag later testte ik wel een aantal kranen, maar niet de douche. U hoort mij al aankomen.

Vanochtend sprong ik onder de douche, opende de kranen die een beetje maar toch voldoende water gaven en begon alvast met de shampooing van mijn haar. En dan was het plots gedaan met warm water. De kraan zei: ”prrrt, prrrtt” en vervolgde het stromen met alleen maar koud water.

Ahhhhhhhhhhhhhhhh. Er zat niets anders op dan te ijsberen zo vroeg op de ochtend.

Zeer toevallig zijn er op dit moment onderhoudswerken bezig in ons appartement bij de onderbuurvrouw en… er is ook loodgieter voorzien. Hij mag morgen dus ook bij mij eens aan alle kraantjes komen draaien en sleutelen.

Elke keer dat ze in mijn appartement of in de straat het water afsluiten, gebeurt er iets met de leidingen. Vorige keer viel er met de situatie eigenlijk wel te leven (lees: ik was te lui om er iets aan te veranderen), maar dit keer zal ik niet content zijn voor het water weer uit alle kranen in overvloed stroomt.

Alle respect voor ijsberen, maar geef mij toch maar warm water. En snel a.u.b.

Update 25/10 : het warm water is terug. Yeahhhh.

U zegt?

Leave a reply.