Mac Mini in da house

Gisteren was het zover: mijn Mac Mini was eindelijk in da house.

La Evangelista was aanwezig bij de installatie en ook zo vriendelijk om mij tijdelijk een keyboard te lenen (mijn keyboard komt pas over een week binnen en ik wou er niet op wachten).

Ik weet eigenlijk niet wat de gemiddelde mens met een Mac Mini doet, maar bij mij gaat hij aan mijn plasma tv-scherm hangen. Momenteel staat het doosje nog op de kast, maar zodra mijn draadloos keyboard er is, mag hij in de kast.

Macflat

Als je de foto in een groter formaat bekijkt, krijg je al een beter idee hoe het er op mijn tv-scherm uit ziet (op het beeld zie je de inhoud van deze blogpost).

In eerste instantie wil ik alle vormen van web-tv en videopodcasting ontdekken. Ik hoop ook dat Second Life erop gaat draaien, maar dat heb ik nog niet nagekeken.

Er zijn nog een hele hoop dingen die ik in de nabije toekomst ga uitpluizen: hoe ik mijn muziekcollectie (en die van de vriendin) op een manier die mij schikt (ik heb slechte ervaringen met de iTunes bestandsindeling) kan gebruiken, mogelijkheden van de Mac Mini als videorecorder enz.

Toepassingen om aan video- en beeldbewerking te doen zal ik de komende maanden ook eens op de Mac proberen (maar dan wel terwijl hij aan een gewoon scherm hangt). Wat ik zeker niet ga doen is de Mac Mini gebruiken om aan tekstverwerking te doen of zo. Daar heb ik mijn portable voor.

Om het geheel af te ronden heb ik ook nog een nieuwe router gekocht. Mijn vorig exemplaar en de back-up hebben toevallig vorige week de geest gegeven. Het is een Apple AirPort Extreme geworden. Een goeie keuze want de Mac Mini vond dat heel plezant, en ook mijn portable was er direct met weg. De USB-aansluiting op de router biedt ook de mogelijkheid om daar een printer aan te hangen of een extra harde schijf.

Ik heb nu een Mac, maar weet nog zo goed als niks over het ding. Er is/valt dus veel te ontdekken de komende weken.

Laat de herfst maar komen…

U zegt?
 1. Fred Zelders says:

  Smetty,

  GENIET ER VAN!
  Dat deed ik ook en doe ik nu nog steeds.
  En … 10 maanden na aanschaf van de mini (ik heb er nog een van de Niet-Intel generatie) stond er een iMac (Ja, die wel Intel-based) bij.

 2. Smetty says:

  Bedankt Fred.

  Mijn portable zal geen jaren meer mee gaan. Dus ja, wie weet…

 3. veedeo says:

  “twitter de wereld en ik ben dáár.
  Heft de muis: dáár zult gij mij vinden.”
  Vers 77, uit: la evangelista

 4. ine says:

  je mag steeds naar mijn opstelling komen piepen.
  er hangt een eyetv analoge/digital stick en die werkt perfect voor opnme.
  als je al digitale tv hebt zal die echter niet voldoen vrees ik

  een paar extra plugins om via quicktime ook avi’s te spelen ed meer zijn wel nodig.
  anders kan je even vloeken.

  en dan jox.net. schitterend om real time via het net tv te kijken

  enjoy

Leave a reply.