Deezer

Bloggen heeft zo zijn voordelen. Ik tekende hier vorige week op dat mijn muziekcollectie een beetje in 2006 was blijven hangen.

Een dag later kreeg ik de laatse CD van de Fixes cadeau, las ik bij de Commissaresse over de muzieksite Deezer en had Tjoff het in de comments over de CD van Mika. Als we nu die 2 laatste tips eens combineren, dan krijg je een Smetty die een Deezer account aanmaakt en naar Mika luistert.

free music

Ik heb het op deze blog in het verleden al over gelijkaardige initiatieven gehad zoals Pandora (due to licensing constraints, we can no longer allow access to Pandora for most listeners located outside of the U.S) en Last.fm. Deezer, voorheen Blogmusik, werd op het einde van de zomervakantie boven de doopvont gehouden.Mika

Het verschil met Pandora en Last.fm is dat je zelf kan kiezen naar welke muziek je luistert. En wat vooral belangrijk is hierbij: de site heeft een overeenkomst hiervoor met de Franse zuster(s) van Sabam (… Deezer.com devient le premier site mondial de musique à la demande accessible sans aucune restriction…).

Net zoals Pandora en Last.fm kan je de site muziek laten generen (SmartPLAYLIST bij Deezer genaamd). Mocht ik Pandora nog kunnen gebruiken, dan had Deezer deze service zwaar overtroffen qua functionaliteit. De vergelijking met Last.fm is moeilijker. Deze laatse zit veel meer in het web2.0 verhaal dan Deezer (die nog geen friends en RSS lijn uitgebouwd heeft).

Deezer is nog jong, het valt te verwachten dat de service nog verder uitgebouwd wordt. Voorlopig vind ik Last.fm en Deezer volledig complementair en ik zou een account op beiden zwaar adviseren. Het enige waar ik wel benieuwd naar ben is of de site zal kunnen stand houden voor gebruikers buiten Frankrijk (een beetje zoals Pandora en de VS).

@Deezer team: un grand merci pour votre service.

@SACEM: vous êtes adaptée avec succès aux temps nouveaux. N’hésiter pas d’ inviter et de parler avec vos collègues Belges.

U zegt?
 1. femeref says:

  Ik zocht naar drie artiesten op Deezer en vond er slechts 2, waarvan ze dan slechts 2 nummers aanboden. Het lijkt erop dat ik (voorlopig nog) een te exclusieve smaak heb om er aangenaam bedient te worden.

 2. femeref says:

  Ik zocht trouwens naar Coil, Death in June en Der Blutharsch. Intussen is er een nummer bijgekomen voor Der Blutharsch 🙂

 3. Tjoff says:

  ‘t Ziet er het proberen waard uit, die Deezer.
  Vanavond eens uitpluizen. Ook hooked up on Mika zo te zien 🙂

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » 2007 » October » 19

Leave a reply.