PIN ****

Vandaag was het weer zover. Ik stond aan de kassa en wou met mijn VISA-kaart betalen (het was dat of cash). Mijn vingers drukten 4 cijfers in. Het machien zei “peut”. Ik begon te zweten en het daagde mij dat mijn VISA-kaart misschien een andere code had dan mijn gewone bankkaart. Ik mocht nog eens proberen: “peut”. “Laatste kans” zei het machien. En toen weer: “peut”.

Er stond ondertussen best een lange rij. De madame aan de kassa keek een beetje verveeld. Gelukkig was de vriendin mee. En die vergeet geen pin-codes.

“Ik weet waar je je pin-code kan terugvinden” zei de vriendin even later. Kijk, zo ver is het gekomen dat anderen mij moeten vertellen waar ik mijn pincodes bewaar. Want ook dat was ik vergeten.

Hopeloos is het. Mijn harde schijf doet het niet meer, ik moet het hebben van extern geheugen.

U zegt?
 1. lamazone says:

  same here. ik was tijdens het thuisbankieren mijn code vergeten. betaling moeten uitstellen tot harde schijf gereboot was… it’s all downhill from now onwards 🙂

 2. Tineke says:

  Koud zweet bij het intikken van een pincode. Zo herkenbaar. Vooral als het een kaart is die ik niet vaak gebruik. Wat een rampscenario, dat van jou.

 3. stijn says:

  Helemaal herkenbaar! Heb het ook vlaggen gehad in de Esprit in Antwerpen. Normaal gebruik ik die kaart enkel voor aankopen op het internet en moet ik met als gevolg nooit mijn pin code ingeven. Helaas noteer ik mijn pin-codes nergens.. Dus zal een nieuwe kaart mogen aanvragen binnenkort..
  En het wordt nog erger als je je gsm wilt aanzetten, tergelijkertijd een betaling met bankkaart verrichten en ondertussen nadenken wat de code weer was van je fietsslot..

 4. femeref says:

  Voor zover mogelijk verander ik mijn pincodes naar een gescrambelde versie van mijn postcode. Maar met 9000 Gent raak je natuurlijk niet ver :/

Leave a reply.