Ge-mac-cer

Deze week heb ik mij weer afgevraagd wat er in godsnaam in de lucht hangt hier. Mijn hardware apparatuur slaat helemaal tureluut.

Het begon met mijn portable. De batterij was al kapot, maar vorige week gaf ook de adapter de geest. Gelukkig heb ik nog een ouder exemplaar van hetzelfde merk liggen. De oude(re) adapter doet het prima. Ik heb nog eventjes getwijfeld of ik niet gewoon een nieuwe portable zou kopen, maar de harde schijf en het geheugen zijn pas het laatste jaar vervangen. In plaats van het toestel op pensioen te laten gaan, heb ik hem zelfs een nieuwe batterij gekocht. Misschien is dat ook beter voor de adapter…

Een paar dagen later viel mijn modem/router helemaal uit. De laatste weken was er al iets loos, maar voor het weekend was het plots helemaal gedaan. Over en out. Ik zag mijn kans schoon om nu eindelijk eens een FON router te installeren. Dat toestel ligt hier eerlijk gezegd al een paar maanden, maar ik wou het nu echt gaan gebruiken. Helaas. Het beestje geeft aan dat het stroom krijgt, maar geeft geen draadloos signaal. Ik heb al vanalles geprobeerd: resetten, firmware updaten. Niks helpt.

De FON router heb ik ooit gratis gekregen via een actie bij hen. Geen idee of ik mijn exemplaar kan wisselen of insturen. Ik heb er nu wel spijt van dat ik geen nieuwe modem/router gekocht heb. Nu moet ik surfen met een draad en zit ik zonder draadloos internet. Eens luisteren of ze mij bij Fonero België kunnen helpen.

De portable draait voorlopig weer, voor de router wil ik snel een oplossing hebben. Het beste nieuws is dat ik wacht op een bestelling. Eindelijk, na lang nadenken en dralen, heb ik mij een Mac mini besteld.

Ik heb wel de indruk dat de Apple store in Gent klanten genoeg heeft. Als je belt, dan pakken ze eerder niet dan wel op. Mijn mailtje naar de verkoopsafdeling werd niet eens beantwoord. Ik had eigenlijk liever bij Apple online besteld, maar dan moet je thuis zijn op het moment dat de pakjesdienst komt. Alleen om problemen daarmee te vermijden, heb ik hem dan toch maar bij de shop gekocht.

Mijn dagelijkse portie internet op tv is nabij. Heel nabij. De kans is groot dat er hier heel binnekort gemaccert wordt.

U zegt?
  1. veedeo says:

    Oh yes lord !! hallehlujaaah, she found the light !

  2. Koen says:

    De Apple store in Gent is idd een regelrechte ramp. Slechte service, onvriendelijk en onvoorstelbaar abominabele dienst na verkoop. Na leergeld te hebben betaald in de Apple store, alleen maar goede ervaringen met de jongens van http://www.macc.be/ Goedkoper dan elders, goed advies en snelle thuisbezorging. Ondertussen nog al van velen gehoord dat ze hier erg tevreden zijn.

  3. veedeo says:

    Ikzelf ben altijd al een trouwe/tevreden klant geweest bij ‘macc” en de ‘online apple store’ . Je kan inderdaad evengoed 100 gram preparé bestellen in de Apple store en buiten komen met een kameel. Toch betrap ik me er wel op, als ik iets dringend wil, daar binnenstap (is verleidelijk om alles te zien staan). Zolang ik maar niets moet vragen of bestellen.

Leave a reply.