Snuffeldoos

Vandaag hebben we op de wijncursus een geurtest gedaan. We kregen 10 geurflesjes om onze geurbibliotheek te testen. Ehwel, dat viel dik tegen. Ik had maar 2 op 10 (vriend Corto maar 1 op 10, haha).

Mijn neus gaf een blijk van herkenning bij de geuren “gerookt” en “frambozen”. Laat dat laatste nu net een fruitsoort zijn die ik bijna nooit eet. Of drink. Frambozenbier. Bweik.

Ik rook appels waar er meloenen waren, nectarinnen hadden aardbeien moeten zijn en passievrucht bleek cocos te heten. Conclusie: ik moet dringend naar de supermarkt en er in de fruitafdeling kamperen. Ik zie de winkelmadammen mij al met argusogen bekijken, terwijl ik met mijn neus luid snuivend boven dat fruit hang te hangen.

Het is ook grappig hoe je soms niet de geur blijkt te kennen, maar wel het voorwerp/situatie dat er naar ruikt. Zo rook ik natte honden i.p.v paddestoelen (gelukkig kunnen viervoeters mijn blog niet lezen), lijm i.p.v amandelen en zeep i.p.v varens. Ik heb dus nog wat werk aan mijn geurbibliotheek.

Vrienden, kennissen, familie, vergeef mij als ik u hond besnuffel om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat het precies een champignon is. Ik moet nog wat oefenen.

U zegt?
  1. Christophe says:

    Het is inderdaad niet eenvoudig om zomaar uit het niets een geur te kunnen benoemen.

Leave a reply.