Nanana

Daarnet in de auto was ik door de muziek op mijn iPod aan het scrollen. Het viel me op dat ik het laatste jaar niet veel nieuwe muziek ontdekt heb. De laatste tijd luister ik online naar de radio (vooral 4fm en stubru) en dat inspireert mij blijkbaar niet tot aankopen. Vorig jaar heb ik wel veel nieuwe muziek leren kennen, oa. via last.fm. Misschien moet ik dat terug wat meer opzetten.

Een groepje dat vorig jaar mijn aandacht trok was “Wir sind Helden“. Ze hebben vorige week een concert in de AB gegeven, maar het was helaas uitverkocht voor ik het opmerkte.

* nanana… In meinem Blut werfen, die Endorphine Blasen… nanana*. Het refrein is gelukkig altijd hetzelfde:”Oh bitte gib mir nur ein Oh, Bitte gib mir nur ein Oh, Bitte gib mir nur ein…”.

Ik spreek geen woord Duits, maar dat weerhoudt mij er niet van om zulke liedjes luid mee te zingen. De tekst niet helemaal begrijpen is soms best wel grappig. Zoals die mevrouw die dacht dat Prince “little red crevette” zong. Hilarisch.

U zegt?
 1. veedeo says:

  Ik kan uren meezingen met K’s Choise:
  Oehhoe, Oehhoe, Oehhoe, Oehhoe, ……. I’m not a rabit, it`s cool, I feel alive
  If you don`t have it you`re on the other side I’m not a RAAABIIIIT !!!! Oehhoe, Oehhoe, Oehhoe, Oehhoe

 2. Tineke says:

  Leuke clip. Best origineel, al heb ik het gevoel dit soort dingen – met woordjes gooien – al eens gezien te hebben. Nummer is ook wel fijn. Ik kende de groep nog niet.

 3. Tjoff says:

  Oja, “Wir sind Helden” heb ik 2 jaar geleden leren kennen toen in het stadje Troyes (ten zuidoosten van Parijs) ronddoolde en daar enkele Duitse studenten leerde kennen die me meenamen naar hun kot en aldaar vertrouwt maakten met het nummer “Ist das so” van bovenvermelde groep. Wel happy muziek, fijn.
  Muziek die de laatste tijd de happymakende gedeeltes van het brein aanspreken is o.a. “Mika”.
  Voorbeeld: http://www.youtube.com/watch?v=4tcn49zHLt0

 4. Smetty says:

  @Tjoff: Mika is super. Zit hier nu mee te swingen met “Relax”.

  Thx voor de tip.

Trackbacks for this post

 1. Commissaresse 2.0 » Blog Archive » Serendipity
 2. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Deezer

Leave a reply.