Een ons kaas

Gisteren ben ik gaan winkelen, gewapend met mijn winkelwagenmuntje (zwarte S, witte achtergrond, oranje cirkel) en mijn Bonus kaart. Normaal zou nu 30% van mijn bezoekers een “AH(a)-gevoel” moeten hebben.

AH shopping

Ik kwam thuis met Choco kruidnoten (mmm), gevulde speculaas en speculaas brokken (het is toch bijna Kerst nietwaar? Ik wens die vroege kerstplanners eigenlijk stiekem een late oktober hittegolf toe). In de voorraadkast ligt er opnieuw mie, naan- en shoarmabrood, ontbijtkoek, light dranken in verschillende smaakjes en stroopwafels.

En toch, dat ik een Vlaming ben, kan ik niet wegsteken. In mijn winkelkar lagen enkele pakken Senseo-pads (veel goedkoper over de grens) en ik ben ook in de winkel om de hoek een doos paracetamol gaan halen (ook bekend onder de productnaam Dafalgan). Aan de kaasafdeling blijf ik trouwens ook sukkelen. “Een ons kaas”, dat krijg ik dus niet gezegd he. Het zijn “schellekes” of “een brok”. De kaasschaaf is ook nog steeds een van de gevaarlijkste wapens in mijn kast. Net zoals het speciale appelmes, verwacht ik op een dag eens een close contact met mijn vingers.

Shoppen in den vreemde levert geen winst op: mijn auto rijdt helaas niet op water. Waarom dan de verplaatsing? Wel, ik ben al aan het oefenen voor mocht er wat met Belgiƫ gebeuren en ik naar de noorderburen moet voor adoptie. Dan hoop ik op het onderdeel shopping alvast een vrijstelling te krijgen.

* Smetty oefent verder: 1 ons kaas, 2 ons kaas, 3 ons kaas. *

U zegt?
  1. maizenaman says:

    …en 1 bezoeker heeft een oh nee gevoel!

  2. Kristoff says:

    De AH winkelervaring overtreft die van hun bekende belgische tegenpolen ruimschoots. Als ik er even bij stil sta, komt Delhaize in de buurt hoewel ze nog een en ander bij te leren hebben. Nu ik in K-town woon is dat aardig geminderd, maar toen ik nog in een grensgemeente woonde was ‘den ahee’ steeds eerste keuze. Telkens ik in Antwerpen ben, ga ik er langs – shoppen! Het productaanbod is ook niet te versmaden: pau’s, een meer aziatisch aanbod, peperkoek (ontbijtkoek!) En ja, bepaalde geneesmiddelen (ook om de hoek, al heb ik er het raden naar waar jij winkelen gaat) zoals nurofen zijn ook aanzienlijk goedkoper. Goeie zaak, winkelen in Nederland.

Leave a reply.