Donk

Ik had gisteren een wateractiviteit met mijn duikclub gepland (de jaarlijkse BBQ duik nog wel), maar een ontsteking aan mijn voet liet zoveel waterpret helaas niet toe. Bleihhh.

Donkmeer

Als alternatief ben ik dan met de vriendin naar het Donkmeer gefietst om te gaan pootje baden. Ik was mijn “sand free paradise” vergeten, zodat ik, gezeten op een plastic zak (het gras was te nat), volgende foto’s nam van wat er zich links en rechts (naast de voet) van mij bevond:

Donkmeer

Donkmeer dode vis

De zomervakantie had duidelijk zijn sporen nagelaten rond het Donkmeer. En er kropen nog allerlei vieze beesten rond ook. Iek.

U zegt?
 1. Edwin says:

  Brrr. Bij die tweede foto dacht ik even dat het om je voet ging, lol.

 2. Smetty says:

  @Edwin: Ik had de vis wat moeten bijkleuren 🙂

 3. Allez jong, ik was ook op de donk zondag (maar niet met de fiets).

 4. Linneke says:

  Yep, das de Donk! Ik woon er heel dichtbij maar zwemmen in het Donkmeer – brrr! Zelfs bij 40°C krijg je me met geen stokken in het Donkmeer. Als kind heb ik er nog gezwommen – tot die keer dat ik met mijn voet pal op een stuk glas ging staan. Toen was mijn enthousiasme danig bekoeld. Nu ga ik meestal naar de Nieuwdonk er vlakbij. Dat is nog net iets levensvatbaarder water… 🙂
  Trouwens, waren er onlangs op het nieuws geen duikers die jaarlijks een of andere vijver gaan reinigen ? Goed voor het milieu en voor hun duikplezier. Misschien een tip voor jouw volgende duik/BBQ-gebeuren?

 5. Smetty says:

  @ Dykes & The City: was zalig weer om op terras een Duvelke te drinken. En er naartoe te fietsen. 🙂

  @Dykes & The City en Linneke: hebben jullie, van Berlare zijnde, soms een tip voor een goed palingresto?

 6. Linneke says:

  Als veggie kan ik je geen tip uit de eerste hand geven. Ik heb wel gehoord dat dit goede palingresto’s zijn: de Pluim, Tropical en de Nieuwe Pluim (allen op de Donk zelf). In Schoonaarde (5 km van de Donk) is er ook het Palinghuis. Ofwel paling kopen bij palinghandel Borremans en zelf bereiden! 🙂

 7. Smetty says:

  Het gaat De Pluim worden.
  Volgende week mogen ze er het smetty-testpannel verwachten.

Leave a reply.