Netwerken met Managers 4 Managers (M4M)

Yves Hanoulle van Paircoaching.net gaf dinsdagavond samen met zijn vader (Ignace, foto) een gratis motivatieworkshop. Place to be: de maandelijkse bijeenkomst van Managers 4 Managers in Gent.

Paircoaching

Ik had nog nooit van Managers 4 Managers gehoord. Het is een netwerk voor ondernemers (KMO’s, zelfstandigen, kaderleden…), ingedeeld per regio, dat een tiental keer per jaar samen komt. Alle aanwezigen worden door de M4M crew ingedeeld in een paar groepen (met de anderen uit je groep zit je dan de rest van de avond aan 1 tafel). Elke bijeenkomst begint met een gastspreker die een aspect van het bedrijfsleven komt toelichten. Nadien begint het eigenlijke netwerken: alle aanwezigen vertellen een tiental minuten over hun business en beantwoorden vragen van de overige tafelgenoten. Elke bijeenkomst zit je in principe bij andere mensen aan tafel, leden mogen via hun lidmaatschap ook een aantal keer netwerken in een andere regio.

Gezien de doelgroep had ik niet verwacht bekenden tegen het lijf te lopen, maar Yves had nog wat ander volk uitgenodigd. Frank en Bernard van Openminds (en Metatale) waren ook aanwezig (remember this post, hehe), alsook mede-paircoaching trainer Bernard Vander Beken. Daarnaast bleek ook de organisator van het event in Gent (Frederik Van Lierde) een uit het oog verloren schoolvriend van mij te zijn. Genoeg volk dus voor enkele interessante discussies. En een paar pinten.

De motivatieworkshop (want daar ging ik toch voor) was interessant, maar (wegens tijdsgebrek) veel te kort. Als lesgever is M4M niet direct iets voor mij, maar ik ga wel vriend Mojito (de beste boekhouder van Gent en omstreken) aanbevelen om lid te worden. Ik durf wedden dat hij er nieuwe klanten uit gaat halen.

Over netwerken gesproken, vandaag was er de Open Coffee Club in Brussel, maar daar ben ik niet geraakt. Veel schoon en interessant volk nochtans. Morgen ga ik zelfs netwerken in opdracht van mijn onderwijsinsteling. Jaja, netwerken hoort er nu eenmaal overal bij. Een chance dat ik graag kwek denk ik dan.

@Yves: De documentatie die ik ontvangen heb, moet ik nog lezen, maar de enige echte paircoaching.net koffiekopjes hebben vandaag alvast onder de Senseo gestaan. First things first. 🙂

U zegt?
  1. First Things first , komt aan bod in mijn en Bernard ‘s GTD workshop van volgende week.
    Foto’s van de senseo en de tasjes mag je altijd doorsturen naar de PairCoaching.net Flickr Group
    en/of naar Bart’s Kopje Koffie sturen…

Trackbacks for this post

  1. Girl Geek Dinner 3, just around the corner.. « Paircoaching’s Weblog

Leave a reply.