Agenda weigert afspraken

Maandag begin ik terug te werken. Het eerste wat ik ga doen is mijn jaarplanning in mijn agenda toevoegen. Aangezien mijn studenten veel stage lopen, ziet elke lesweek er anders uit. Elke les moet ik dus eerst afchecken op de jaarplanning alvorens deze toe te voegen in mijn agenda.

Als agenda gebruik ik de ingebouwde kalendar van mijn GSM, in sync met MyPhoneExplorer op de desktop. Al sinds vorig jaar loop ik een beetje tegen de limieten van die werkwijze: elke keer als ik een afspraak wil toevoegen, moet ik een oudere verwijderen. De oorzaak ligt (voor zover ik heb kunnen achterhalen) bij het beperkt aantal items die de ingebouwde agenda aankan. Daardoor sta ik dan ook voor een voldongen feit: mijn agenda is niet geschikt voor de manier waarop ik hem wil gebruiken.

Er zijn een aantal alternatieven zoals terug een papieren agenda nemen of een PDA aanschaffen die beter voorzien is op intensief agenda gebruik. Een nieuw toestel aankopen vind ik wat overdreven en een papieren exemplaar zou voor mij een stap terug naar de middeleeuwen betekenen.

Na enige overwegingen heb ik bedacht dat er ook nog een andere optie is waarbij ik mijn huidige GSM kan blijven gebruiken: online agenda management. Dat zou mij ook in staat stellen om Google Calendar vanaf nu te gebruiken. Alleen moet ik dan wel over internet op mijn GSM beschikken. U mag 2 keer raden wat ik gisteren bij Proximus geregeld heb.

U zegt?
  1. Ik heb ook altijd dat probleem, dat ik oude afspraken moet wissen om nieuwe te kunnen toevoegen. Ik weet nog niet wat ik ga doen, ofwel een nieuw toestel dat overweg kan met EDGE (is heel goedkoop bij BASE) ofwel blijven voortdoen zoals nu: manueel die van een paar maanden terug wissen.

Trackbacks for this post

  1. Smetty’s Soapbox » Blog Archive » Google Calendar als enige agenda

Leave a reply.