Nieuwe layout

Na een nieuwe hosting, is het nu tijd voor een nieuwe lay-out.

Op een dag wil ik wel eens een eigen en unieke template laten maken, maar dit keer heb ik mij door de WordPress Theme Generator (ooit via Ine gezien) laten leiden. Zoals altijd kon ik voor dit alles terug beroep doen op mijn Zweedse helpdesk.

De menu aan de zijkant en de tabjes bovenaan zijn nog onder constructie. Ik moet nog een en ander terug zetten (dat zou in een andere vorm kunnen zijn zoals de links), maar ik ga het toch wat soberder proberen houden.

Naast de hosting en de lay-out, plan ik ook nog een derde fase: ik ga de content van deze blog lichtjes veranderen. Hoewel, splitsen zou een beter woord zijn misschien.

De onderhoudswerkzaamheden zijn nog niet klaar, maar u mag zeker uw gedacht al zeggen.

U zegt?
 1. Tineke says:

  Ik apprecieer de soberheid heel erg, maar het rood doet wat pijn aan mijn ogen. Kan ook aan mijn oogverblindend scherm liggen. 🙂
  Ook dat het fluid is vind ik tof, maar de foto beweegt niet mee en dus, bij een groter scherm, zit die niet in evenwicht met de rest. Dat is een nadeel als je fluid neemt, natuurlijk.

 2. Smetty says:

  @Tineke: Je hebt wel eerg cool scherm ja 🙂

  Wat de foto betreft, het is niet de bedoeling dat ie in het midden staat, maar wel gelijk gepositioneerd is met de tekstblokken. Ik zal het eens op wat andere schermen bekijken. Must do.

  Zijn de comments groot genoeg nu? :-p

 3. maizenaman says:

  euhm… is dat de kont van een paard daar bovenaan?

 4. Huug says:

  Whoaw! Dat rood flashed wel wreed erg in de ogen.. (Heb jou een screenshot gemaild, zoals het op mijn scherm te zien is trouwens) Maar zoals Tineke schrijft, wel leuk, zo sober. Ik moet er eerlijk gezegd aan toevoegen dat ik heel eventjes dacht dat ik op Bruno zijn site was terechtgekomen.

 5. Bruno says:

  Ja Huug, ik moet dat rood bij mij ook eens door iets anders vervangen. Web lay-out is mijn sterkste kant niet, maar ik heb onlangs een sobere CSS gevonden die mits wat aanpassing wel te doen is. Het moeilijkste vind ik het kiezen van kleuren die bij elkaar passen. Vroeger had ik kleuren die zich automatisch aanpasten. Elke maand had zijn eigen kleur.

 6. LamaZone says:

  Moedige beslissing. Mag ik heel eerlijk zijn? Deze lay-out komt indd soberder over (hoera daarvoor), maar ook amateuristischer. Kan aan het kleur liggen en het lettertype. Ik apprecieer wel heel erg de strakke links links. Ben benieuwd naar de splitsing, zeker op het gebied van content en hoe je de lay-out daaraan zult aanpassen. Is in elk geval een heel goed idee. Ik blijf je vol spanning volgen!

  PS hoe goed is dat voor je stats als je zegt ‘kijk ik heb een nieuwe lay-out’? ik stond hier binnen de 2 seconden vanuit google reader 😀

 7. Edwin says:

  Hoi!

  Ik vind dat Rood ook nogal rood eerlijk gezegd. Van je vorige lay-out werd ik een stuk rustiger in ieder geval.

  Ik wacht met een verdere reactie tot ‘ie helemaal af is.

  Verandering is altijd wel leuk hoe dan ook!

 8. Erlend says:

  Het rood is agressief maar niet storend. Wat wel stoort: de lengte van de paragrafen is veel te lang. De lengte moet je echt inkorten. Verder heb ik ook het gevoel dat je header niet samenhangt met derest van het geheel. Nog werk aan de winkel dus.

 9. Fred Zelders says:

  GOED!!!!

  En nu het felle rood nog vervangen door een lichte grijze kleur, dan is het wat mij betreft HELEMAAL 10!

 10. femeref says:

  Alles is al gezegd en daarmee ga ik akkoord: het rood valt hard op (en nu snap waar ons rood naartoe is gevlucht), de paragrafen zijn te lang. Maar dat laatste kan je oplossen door deze ofwel in te korten (of via css een max-width in te stellen), of een grotere regelafstand te nemen (bij het lezen zou je niet moeten zoeken naar het begin van je volgende regel). Maar dat heb je dan met die 20″ schermen 😉

  Hier vallen de zondagen van de kalender ook buiten de kolom.

  Niets gaat boven het photoshoppen van je layout vooraleer je die ver-html-t. (Maar ik heb enkel ervaring met het installeren van WP, niet met de WP theme generator.) En ik zou zeggen, ik laat links na, maar die raken niet door je spam filter 😉

 11. @Femeref: een 20″ scherm dient ook niet echt om Firefox op fullscreen te draaien he 😉

 12. Smetty says:

  Thx iedereen. Ik weet wat doen…
  * en ze knutselde verder*

 13. ine says:

  een ware uitdaging om van start te beginnen 🙂
  een andere tip:
  http://www.monuments.nu/2007/08/girlgeekdinner_wp_theme.html achtergrond en kleuren veranderen en je hebt een heel andere lay out 🙂

  enjoy.

 14. femeref says:

  de knoppen bovenaan staan in firefox, opera en safari niet meer bovenop de hoofdkolom, maar dreigen er naast te staan :/

 15. Knap, deze sobere layout maar toch modern ogend.
  Past eigenlijk beter bij de auteur van de weblog en bij de inhoud.
  De vorige, ouwbollige layout deed eigenlijk meer denken aan…
  een weblog van “De kerkfabriek” 🙂

 16. Smetty says:

  @Willy: Is de kerkfabriek niet sober dan? Hehe.

  Ik ben nog niet klaar met de lay-out hoor. Misschien ga ik alles nog centreren. Daarnaast ben ik nog niet content met de kleur en er komt zeker nog een andere banner.

  De kerkfabriek daarentegen komt zeker niet meer terug 🙂

 17. Tineke says:

  Goede punten voor de nieuwe achtergrondkleur. Nu strijkt die niet in tegen mijn bedoeling hier wat langer te blijven lezen.

 18. KatCat says:

  Voorlopig mis ik de labeltjes op jouw blog.
  Vroeger kon ik een postje dat mij professioneel interesseerde vlug terugvinden maar nu moet ik al hard nadenken wanneer je dat ongeveer schreef en terugscrollen.

  Groetjes en nog veel succes met je nieuwe blog-vorm!

 19. Smetty says:

  @KatCat: je kan altijd de searchbox gebruiken. De labels komen niet meer terug op de hoofdpagina, maar ik ga ze wel in een aparte page genereren, net zoals de archieven. Dat zal voor een dezer zijn.

  Ik dacht dat niemand de labels zou missen…

 20. KatCat says:

  Searchbox idd, maar het is handig om in één klik alle topics die samenhoren te krijgen. Maar voor die ene gebruiker moet je dat niet doen, hé. Ik ben zo ene die op blogs op de labels klikt. 😉

 21. lamazone says:

  weblogs bezoeken is passé :p
  als alle blogposts de info bevatten die nodig is incl video, links en foto’s hoeft die doorklik niet meer 🙂

 22. Als ik 2 schermen gebruik, dan staat het tweede scherm volledig leeg.
  beetje zonde, welmakkelijk om te lezen.
  Ik dacht dat labels mensen wel hielpen om oude post terug te vinden.

 23. KatCat says:

  Merci voor de labeltjes! 😉

 24. Smetty says:

  @KatCat: alle gebruikers zijn belangrijk he. Ik ga die aparte page nog wel eens afwerken en dan verhuis ik de labels misschien alsnog. Maar voorlopig blijven ze daar lekker staan.

  Ik miste ze zelf begot 🙂

Leave a reply.