Que(t)chup

Tijdens de voorbije weken heb ik een paar Quechup uitnodigingen in de mailbox ontvangen. Omdat ik aan het reizen was, heb ik daar geen werk van gemaakt. ”Doe ik thuis wel”, dacht ik. Gelukkig las ik op tijd de waarschuwing van Bert (Misschien hebben anderen dit ook al geblogd, maar ik loop een maand achter met blogs lezen).

Kort verteld: de netwerksite Quechup lepelt je adresboek leeg en gaat dan zelf uitnodigingen versturen uit jouw naam. Iek. Freaks.

Hoewel de service Quechup noemt, heb ik het heel de tijd (bewust) als ”ketchup” gelezen. Niet eens zo gek achteraf bekeken, als je het aantal virtuele tomaten bekijkt die ze toegegooid krijgen.

Ik had al vragen bij de personen die mij een Quechup uitnodiging gestuurd hadden (ex-collega’s waar ik al jaaaren niet meer van gehoord had), maar gezien de praktijken van de site is dat nu ook verklaard.

Quechup uitnodigingen vliegen rechtstreeks de vuilbak ik, stuur er mij dus geen. Mijn andere 1001 netwerksites blijven wel open voor friends requests.

U zegt?
 1. Ja, ik had er ook al over geblogd, maar zonder erbij te vertellen over welke site het ging. Quechup is een initiatief van iDate, en eerder een dating site dan een social network.

 2. By the way: ik las het ook als Ketchup, maar ik denk dat ze de connotatie ‘Catch up’ nastreefden.

 3. Smetty says:

  Catch up. Daar was ik niet eens op gekomen. Ketchup dan maar 🙂

 4. Ik vond je naam trouwens ook op Spock. Wat is dat toch met al die sites die username/password opvragen van andere services?
  Ik heb om op Spock te kunnen registreren speciaal mijn LinkedIn credentials aangepast, gebruikt op Spock, dan weer aangepast zodat Spock zeker geen blijvende toegang heeft tot mijn LinkedIn account (ondertussen hebben ze wel gezien met wie ik geconnecteerd ben uiteraard).

 5. Smetty says:

  Heeft Spock echt toegang tot je Linkedin account? Ik zie wel dat ze mijn public profile en mijn weblog bij mijn naam geplaatst hebben, maar mijn emailadres kennen ze niet (paswoord vergeten geprobeerd).

 6. Als ik met mijn username/password inlog bij LinkedIn, dan zie ik je mail adres omdat we nu eenmaal geconnecteerd zijn. Als ik wil registreren bij Spock, dan moet ik, voor zover ik weet, van minstens 1 service een username/password ingeven. Ik nam in dit geval mijn LinkedIn username/password. In theorie is het dus heel goed mogelijk dat Spock de mail adressen van al mijn LinkedIn connecties heeft ingelezen. Die ook displayen is natuurlijk een andere zaak.

Leave a reply.