Links te koop

In de mailbox (naam en website bewust weggelaten):

Beste Cindy,

Ik vind het super knap dat je pagerank 6 hebt!
Ik ben daar nu al meer dan 1 jaar mee bezig en het lukt me nog steeds niet.

Nu had ik dan ook als vraag of het misschien mogelijk zou zijn, dat je mijn website bij jou rubriek “smetty’s friends” neer zet?

Dat hoef je niet voor altijd natuurlijk maar een klein maandje om te kijken of dat wel werkt.

Als ik dan binnen 1 maand een pagerank van 6 krijg, geef ik je meteen 50 euro.

Ik dacht tot een paar weken geleden dat alleen SEO-specialisten zich met Google pagerank bezig hielden. Van dergelijke kenners, zoals Joris en Joeri, heb ik onthouden dat 1 website/blog je niet kan helpen om een bepaalde pagerank te halen. Dat kan je ook besluiten uit tabellen zoals deze (totaal verouderde post, maar toch interessant).

Volgens mij is een link op mijn weblog dus niet voldoende om een hogere pagerank te halen. De kans dat ik via het voorstel in de mail 50 euro ga verdienen, sluit ik dan ook vanaf het begin uit.

De mensen die bij mijn Friends staan ken ik allemaal persoonlijk, behalve dan Ronny van de Spar. Maar die vind ik gewoon super sympathiek. Ik heb ook niet echt een criterium waaraan mensen moeten voldoen om daar onder te staan. Het is gewoon organisch gegroeid. Als mijn nieuwe layout online staat, zal ik die lijst waarschijnlijk vervangen door een veel uitgebreidere lijst. Een blogroll zou het meest logische zijn.

Ik vraag me wel af of ik de schrijver van de mail kan tegemoet komen. Misschien heeft hij interesse in een commerciële link? Het tarief dat op de markt gehanteerd wordt is 10 euro per 2000 bezoekers. Mijn meest conservatieve statistiekenteller meet gemiddeld 12.000 unieke bezoekers per maand en 400 RSS-lezers (feedburner). Een bedrag van 50 euro per maand voor een linkje zou dus realistisch moeten zijn. Ik ga zo een link natuurlijk niet bij mijn Friends zetten, maar bovenaan onder een nieuw kopje “Commerciële links”.

Een blog is volgens mij een interessante plaats om te adverteren en ik ben van plan om de komende maanden een en ander uit te proberen. Wie interesse heeft in een advertentie, kan rechts bovenaan onder “Contact Smetty” mijn emailadres vinden.

U zegt?
 1. LVB says:

  “Als ik dan binnen 1 maand een pagerank van 6 krijg”…

  1 maand is veel te kort. Reken op drie maanden eer inkomende links een zichtbaar effect hebben op het groene pagerank-balkje.

 2. Joris says:

  “Ik ben daar nu al meer dan 1 jaar mee bezig en het lukt me nog steeds niet.”

  op deze manier gaat het toch nog even duren… 😉

 3. Smetty says:

  Drie maanden. 1 website is niet genoeg. We gaan een groepsprijsje moeten maken. 🙂

 4. Huug says:

  Mindboggeling, dat mensen nu willen betalen voor een hogere pagerank. Waar zijn ze mee bezig? Die mail is een grap zeker?

 5. Edwin says:

  Tsja, als je iets aan de man wilt brengen of je snel gevonden kan je ranking van belang zijn. Maar je zult het toch vooral van je inhoud en netwerk moeten hebben.

  Er zijn gelukkig veel sites die over SEO gaan ^^

  Ik zag overigens onlangs voor het eerst splogs in werking. Vreemde gewaarwording toch wel.
  http://zbdigitaal.blogspot.com/2007/05/vreemde-verwijzingen-op-het-web-google.html

 6. maizenaman says:

  … en terwijl de resident dj van Le Bal Infernal op speciaal verzoek “sympathie is geen liefde” van Willy Sommers draaide zweefde Mr Sympathie himself met zijn grote linkende platonische liefde over een eindeloos lijkende dansvloer. Yvette en Viking konden nog net de dj manu militari overtuigen om de volgende speciale keuzeplaat “Nooit of nooit, komt liefde zonder traaaaaaanen” (John Terra) door een open raam te gooien. Het vervolg eerdaags ongetwijfeld op gentblogt.

 7. De maker van de beruchte mail says:

  Haha dit wordt nog lache.

  Ik heb nog nooit meegemaakt dat mijn vraag per email zo op internet wordt gegezet. (vind ik ook niet erg in dit geval)

  Waar ik het meest om lach zijn de eerste 2 reactie’s van LVB en Joris.

  Deze denken namelijk dat ik achterlijk ben haha.
  Soms is iets zo neer gezet met een hoger doel, hoe krom/dom de tekst ook geschreven is.

  Ik zou voor deze ene keer een uitzondering maken en de waarheid vertellen.

  Ten eerste neemt men een hosting pakket incl. domeinnaam (zo goedkoop mogelijk nog)
  Ten tweede ga je zorgen dat je elke dag nieuwe dingen op je website hebt staan.
  Ten derde ga je met google aan de slag , je zorgt voor o.a veel links naar jou** en dat je hoog in de zoekmachine komt te staan.
  Ten vierde zorg je dat je een google adsense account maakt (banners op je site)

  Als je dit allemaal hebt gedaan krijg je net als ik 134,94 (actuele prijs) per maand op je rekening (per site)

  ** ik moet dus om belangrijk te worden (goed voor de toekomst) zorgen voor een hoge pagerank. dus ga je zoeken in de zoekmachine wie een hogepage rank heeft (liefst 5 of hoger) en ga je die mailen.

  Nu heb ik een aantal default brieven en inmiddels ruim 50 mensen gevraagd of ze terug willen linken.
  van die 50 mensen heb ik het volgende gemerkt:
  – altijd beginnen met slijmen. slijmen helpt altijd
  – beloning geven (voor sommige is 50 veel geld)

  In dit geval:
  Ik zag ik dat Cindy hier ooit gepost had over de pagerank en kon ik proberen dat ze overstag ging door te zeggen dat ik al een tijdje bezig was en dat het niet allemaal lukte.
  Ik ging de gok aan dat ze niet zoveel verstand had van de materie en bood haar 50,- voor als het (binnen een niet haalbare tijd) lukte.

  1 maand is veel te kort maar ik zeg dit niet voor niks.
  Een aantal van die 50 vergeten namelijk de link er weer af te halen en vinden het goed zo. ik geef dan voor de moeite 10 euro (en mijn link blijft staan !)

  Ik vind dat ik trouwens nu wel genoeg verklapt heb haha.
  Normaal reageer ik nooit op dit soort dingen , maar als men mij uitmaakt voor dom dan knapt er iets.

 8. Smetty says:

  Ik geloof je best dat jouw aanpak lukt. Alleen vraag ik me af of je niet beter zou proberen om te investeren in goede content in plaats van in pagerank.

  Leuk dat je reageert overigens. Alleen jammer dat je jezelf niet identificeert. Het had je vast wat links kunnen opleveren van hoge pageranks.

 9. Huug says:

  Linke boel…

 10. De maker van de beruchte mail says:

  Beste smetty,

  “Ik geloof je best dat jouw aanpak lukt. Alleen vraag ik me af of je niet beter zou proberen om te investeren in goede content in plaats van in pagerank.”
  Helemaal mee eens, dat ziet google namelijk direct en ik heb ook 1 website waarvan ik deze ook echt goed beheer met goede content. (en dat is die website van de mail)

  “Leuk dat je reageert overigens. Alleen jammer dat je jezelf niet identificeert. Het had je vast wat links kunnen opleveren van hoge pageranks. ”

  Links op blogs leveren geen aandeel op aangezien dit in de tag staat

 11. De maker van de beruchte mail says:

  “Links op blogs leveren geen aandeel op aangezien dit in de tag staat rel= ‘ follow no’ of iets dergelijks”

 12. Huug says:

  Allez, Baeyens, we hebben goed gelachen maar je mag nu stoppen! We hebben u (al lang) door. *Grinnik*

 13. Codeboy says:

  Dag Smetty,

  Leuke post en interessante comments. De waarheid ligt wat in het midden. Voor ik de reactie van ‘de maker van de berucht mail’ had gezien vond ik het ook een loserige manier van werken. Maar hij heeft ook wel een stuk gelijk, je kan op deze manier verdienen. Goedkope hosting en domeinnaam, nichemarkt zoeken, content verzamelen en herschrijven en Adsense of andere affiliate op draaien. Als je tijd en goesting hebt om tientallen dergelijke sites te maken (en die kunnen best interessant zijn en hoeven dus geen baggersites te worden), dan kan je daar aardig op verdienen. En word je een echte Googlehoer 🙂 Ik heb zelf zo een site lopen als testje en ben best tevreden met de resultaten.

  Maar om nu links te kopen aan 50 euro het stuk? Niet meteen mijn manier van werken. Er bestaan veel betere manieren om gratis dikke links te krijgen zonder daarvoor te betalen 🙂

  En om het nog eens te herhalen: Pageranks zijn ZWAAR overschat! Mij interesseert het niks, enkel mijn klanten vragen ernaar.

 14. Codeboy says:

  btw met deze titel ‘Links te koop’ mag je in de nabije toekomst nog van die aanvragen verwachten.

 15. Jaja; als ‘hij die anoniem wil blijven’ geen bedrijfje heeft, maar anoniem wil blijven om een leuke bijverdienste in het zwart te hebben, dan is dit verplichte lectuur.

 16. Joris says:

  @ De maker van de beruchte mail: ik ga er hoogst zelden van uit dat iemand dom is, of laat ons zeggen, dommer dan ik. Maar het klopt dat ik niet geloof dat je een fatsoenlijke PR, hoe onbelangrijk ook, kan kopen door bij X vlaamse bloggers een linkje voor een maand te kopen… zelfs als sommige argeloze zielen het daarna laten staan…Maar jij gelooft er duidelijk in als je per link meer dan 35% van je maandomzet investeert.

 17. joeri says:

  Pr wordt om de 3 maanden ‘ge-update’ , dus dit zal vrijwel onmogelijk zijn

  Content blijft king !

 18. Ja, ik heb ooit pagerank 7 gehad op http://www.lowagie.com;
  nu is die verspreid over http://www.lowagie.com (PR6), itext.ugent.be (PR6), cinema.lowagie.com (PR5), itextdocs.lowagie.com (PR5) en lowagie.com (PR4). Een mens denkt dat die subdomeinen het duidelijker zullen maken voor bezoekers, maar je ziet dus duidelijk dat zelfs de aan- of afwezigheid van de ‘www’ van heel groot belang is. Misschien moet ik cinema.lowagie.com maar weer veranderen naar http://www.lowagie.com/cinema, dan heb ik misschien weer PR7. Nu ja, why would I need SEO?

 19. Smetty says:

  @Bruno: de eigenaar van de website is een Nederlander, de Belgische fscus zal er dus niet veel plezier aan beleven 🙂

 20. Ik ga eens een testje doen.
  Ik heb een scriptje geschreven dat een redirect doet.
  Iedere keer als iemand een http://cinema.lowagie.com/ pagina vraagt, met name index.php, film.php, sneak.php of regisseur.php, dan doe ik een redirect naar http://www.lowagie.com/cinema/
  Dat is dezelfde pagina (zelfde PHP file); idem als je http://lowagie.com/cinema/ zou doen.

  Hierdoor zouden de Search Engines na een tijdje de cinema.lowagie.com adressen moeten vervangen door http://www.lowagie.com adressen. Dit zou als gevolg moeten hebben dat mijn Pagerank 5 voor cinema.lowagie.com zakt; maar zal mijn http://www.lowagie.com Pagerank daardoor stijgen? Ik ben eens benieuwd hoe lang het zal duren (dat zakken zal vlug gaan, denk ik; dat stijgen zal een ander paar mouwen zijn).

 21. Huug says:

  Oh, Bruno als het je om het even is mag je het verkeer ook naar mij re-directen, ik wil wel van proefkonijnsite doen. Maar wacht tot ik het contract met Adhese getekend heb (als ik lees hoeveel ‘kneten’ je binnenrijft begin ik hier langzaam maar zeker overstag te gaan – nu nog aan mijn kijkcijfers werken…)

 22. Ik heb dat allemaal nog eens bekeken, en ik zie dat ik eigenlijk nog altijd een pagina met PR7 heb: http://www.lowagie.com/iText/
  Dus als ik die pagina nu wat herontwerp, dan is reclame op die pagina meer waard? Leuk om weten.

 23. Barcafreak says:

  Hallo allemaal ik vraag me trouwens af of dit hier nog actief is,dit is een kleine test voor me enkel om te kijken wat de invloed van deze paar woorden hebben op de site (* delete door Smetty *)
  De Pagerank,heb me er eigenlijk nooit mee bezig gehouden ,de Pagerank schijnt voor velen de graadmeter te zijn voor hoe suksesvol de site wel of niet is,vergeet niet dat GOOGLE niet de alleenheerser is en als iedereen Google zou weren er een andere kaper op de kust zou zijn,uiteindelijk ben jij degene die het beest voert of laat verhongeren.
  Maar goed we zullen eens kijken of bepaalde berichten die ik op internet plaats ,mits ze blijven staan uiteindelijk ook invloed hebben op onze pagerank van 3.
  Zouden we terugvallen dan lachen we nog harder daar onze vermoedens er al zijn wat er aan de hand blijkt te zijn,mochten wij
  bij een volgende indexering naar 4 of 5 gaan zonder goede content en of meer linkpartners moeten jullie je even achter de oren krabben hoe en waarom,Koop nooit backlink verdien ze!er is altijd iemand beter dan jou en dat is het systeem waar jij deel van uitmaakt,maar wees gewaarschuwd, Big Brother is watching you!Always………..

 24. Smetty says:

  @Barcafreak: deze site is zeer actief, zo actief zelfs dat ik je kan vertellen dat jij hier geen ruimte krijgt om te experimenteren of testjes te doen met pageranks.

 25. de chapper says:

  pageranks zijn niet zwaar overschat, in zones waar het internet sterker benut wordt (usa bv.) wordt topdollar betaalt voor pagerank links.

Leave a reply.