Duikerke

April. Mei. Lekker weer buiten. De watertemperatuur stijgt. Tijd om ook weer onder water op stap te gaan.

Tijdens de wintermaanden help (divemasteren) ik de instructeur met het assisteren van duikopleidingen in het zwembad. De komende weken is het zeer druk op de duikschool en ik ga ik af en toe ook in buitenwater helpen. Het behalen van het diploma (PADI Divemaster) heb ik tot vandaag wat laten aanslepen. Een beetje tot mijn eigen verbazing ben ik er al twee jaar met bezig. Misschien een beetje een lange stage (1 jaar is gebruikelijk), maar toen ik begon was ik echt nog een duikkieken. Ondertussen staat er een echte divemaster.

Het enige wat ik nog moet afwerken voor mijn diploma is het afleggen van 8 theorie-examens. Nu de blokperiode op school begint, moet ik ervan profiteren om zelf ook in mijn studieboeken te duiken. Ik denk toch dat ik alles bij elkaar een dag of 5 a 6 zal mogen studeren. Vooral voor de onderdelen ‘fysica’ en ‘decompressie theorie en duiktabellen’ zal ik een tandje bij mogen steken.

Vanavond doe ik examens voor de onderdelen ‘toezicht houden op de algemene duikactiviteiten van gebrevetteerde duikers’ en ‘assisteren bij leerlingen in opleiding’.

De rode draad doorheen deze opleidingsonderdelen is: je professioneel gedragen, een goede conditie hebben, een voorbeeld zijn, goed kunnen duiken en beschikken over reddingsvaardigheden.

Over “een voorbeeld” zijn heb ik eerder al eens een post geschreven: een beginnend duiker had niet door dat ik omwille van kramp ondersteboven was gaan hangen, en deed mij na. Een paar weken geleden had ik iets gelijkaardigs voor. Mijn fles was los gekomen en ik had mijn vest uitgedaan onder water om de fles opnieuw te bevestigen. Toen ik naast mij keek, zag ik plots 3 ijverige jongens ook zonder vest aan hun duikfles prutsen. Schattig was dat, maar toch niet de bedoeling.

Op naar het examen. Ik hoop voor het einde van de maand eindelijk eens een post te kunnen publiceren met als titel “Divemaster”. Wish me luck.

U zegt?
  1. Joris says:

    veel succes!

  2. Peter says:

    Stand van zaken: twee examens van de acht afgelegd met maximum score! Proficiat, nu nog 6 te gaan!

  3. Smetty says:

    Ik weet wat te doen de komende dagen…

Leave a reply.