Twitter toepassingen en gevolgen

De reacties op Twitter doen mij een beetje denken aan weblogs in de begintijd. Weblogs waren niet interessant, want mensen blogden toch alleen maar over hun kat en de goudvis (dat is ook waar voor het grootste deel van de blogs). Twitteren is ook niet interessant, want waarom zou je nu wil weten wanneer iemand opstaat en gaat slapen?

In de eerste dagen/weken/maanden hebben de meeste mensen misschien vooral hun dagelijks leven geblogd en getwitterd. Vandaag zie je ook bij ons al leuke Twitter toepassingen, die het kat-goudvis niveau ver overstijgen.

Mijn favorieten op dit moment:

Twitter account van de meeting of minds conferentie: weetjes voor, tijdens en na de conferentie worden geblogd.

mom

Twitter account van De Standaard Online (nog in, euhm beta, maar toch knap dat Bart Van Belle dit doet): hoofdpunten uit het nieuws.

DS online

Gelijkaardige internationale initiatieven zijn: wired, BBC news, de volkskrant, France24 enz.

Momenteel heb ik meerdere praktische bedenkingen bij Twitter. Alle posts van alle friends die je toevoegt, verschijnen ook in je eigen Twitter stream. Bovengenoemde initiatieven posten veel, zodat de andere posts van mijn friends er een beetje in verdrinken. Je kan natuurlijk elke Twitter stream apart via RSS volgen, maar ik probeer mij te beperken tot mijn eigen Twitter account (tijdsgebrek, en mijn eigen stream ontvang ik op mijn telefoon). Dit zou opgelost kunnen worden als Twitter groeperingen zou mogelijk maken.

Ik volg dus nog steeds mijn eigen Twitter stream op mijn telefoon (via gratis smsjes). Gelukkig kan je daar wel bepalen wat je wel en niet wil ontvangen. Maar het is dan ook in hun voordeel dat je niet alles volgt (smsjes sturen kost geld).

Door het Twitter experiment op mijn GSM, heb ik wel besloten dat ik wil internetten met de GSM. Ik ben alleen nog enkele praktische zaken en de abonnementsformules aan het bekijken. Graag zou ik de hoofdpunten van het nieuws op mijn GSM kunnen volgen, maar niet via SMSjes in mijn inbox. Gewoon via RSS dus, maar daar heb ik internet voor nodig.

Door de overvloed aan SMSjes via Twitter in de inbox van mijn GSM, had ik gisteren bijna “een terrasje doen” gemist. Dat was dan voor mij een belangrijk teken dat ik de technologie niet langer mag misbruiken. Prioriteiten he.

U zegt?
 1. Joris says:

  Hey Cindy, het begon als “eat your own dog food”, maar nu het mijn hondenvoer niet meer is, blijf ik het nieuws via mijn telefoon en pda lezen op: http://wap.telenet.be/news.xhtml

  Het is een gewone belga feed, maar lekker snel dank zij het volledig ontbreken van zware lay-out elementen

 2. CraHan says:

  Ter info: twitter.com werkt niet op Opera op het S60 platform. Er is iets ‘ajaxy’ dat voor problemen zorgt. Het is dus niet omdat je met UMTS op de GSM zit dat je Twitter zal kunnen gebruiken. http://poderpda.com/twittermobile/ bestaat ondertussen ook al niet meer. Jammer, want het was een goeie oplossing :/

 3. Smetty says:

  @CraHan: als ik UMTS op mijn mobiel heb, dan wil ik feeds (Twitter inclusief) via een RSS-reader lezen. Zou jammer zijn mocht ik ze alleen kunnen lezen natuurlijk.

Leave a reply.