Top blogs, jobadvertenties op blogs

Gisteren lang met Mixette gediscuteerd over het toelaten van advertenties op je blog. Nog geen 24 uur later vernemen we dat Adhese samen met Jobat een regie voor jobadvertenties lanceert: Top Blogs.

Jobat heeft in samenwerking met Adhese als eerste én enige op de rekuteringsmarkt een regie voor blogs opgericht: Top Blogs©. U kunt een keuze maken uit de meest bezochte en gewaardeerde blogs in binnen- en buitenland.

Ik sta onder de categorie technologie. Voor de volledigheid.

Het interessante aan Top Blogs is de keuze die een adverteerder kan maken naar relevantie (Clo: it’s not about influence, but about relevance), in tegenstelling tot invloed bij MetaTale. De regie beschikt ook over statistieken van alle aangesloten blogs. Ik neem aan dat alle adverteerders deze stats kunnen inkijken. Wordt dat ooit publiek gemaakt Sven?

Adverteren op blogs is in en hip (of moet ik hype zeggen?). Advertenties op blogs waren een tijdje geleden nog voor veel bloggers not done. Neen zeggen is eenvoudig als we het over een blik Fanta of een zak chips hebben, maar tegenwoordig krijgen bloggers een portable ter waarde van een paar duizend euro, een stevige mobiele telefoon of gewoon geld voor advertenties. Dat het moeilijker wordt om geld of producten te weigeren, kan je gewoon merken aan het aantal blogs die er voor open staan.

Ik ben altijd pro reclame geweest. Stoort het mijn lezers eigenlijk dat er een advertentie op mijn blog staat? Iemand?

U zegt?
 1. Joris says:

  er is niemand die op mijn blog wil adverteren maar toch stoort het met niet dat er af en toe advertising op je blog verschijnt.

 2. lamazone says:

  stoort mij uberhaupt niet.
  benieuwd wat de respons is op reclame op blogs. welke doelgroep zit er op de blogs, wat is de CTR, etc. brengen ze ook dat in kaart vraag ik me af…

 3. CraHan says:

  Er is volgens mij wel een groot verschil tussen reclame (google, adhese) als dedicated content element op mijn blog plaatsen, of een laptop of GSM ontvangen waar ik dan iets over schrijf.

  Over dat eerste: neen dank U. Het brengt voor mij niet echt iets op. In het tweede geval: ja graag! Wie wil er nu niet overladen worden met allerlei gadgets om er dan een mening over te posten. Sorry, ‘t zijn 2 totaal verschillende zaken.

  De kans dat ik echter door een bedrijf iets toegestopt krijg om te reviewen is natuurlijk zeer laag. Voor een aantal redenen:

  – ik heb geen directe contacten met mensen in reclame bureaus of ken niemand uit het milieu (ik kan dus ook niet aan namedropping doen bij de juiste mensen).

  – er is een recursief effect aan ‘cadeau’ bloggen. Als ik veel gadgets toegestopt krijg waar ik over blog dan zal een bedrijf ook vlugger mijn blog uitkiezen wegens de talrijke reviews. Maw, ze gaan niet direct een random blog uitpikken. Het gevolg is dat steeds dezelfde groep mensen dingen toegestopt krijgt om te reviewen of te hypen.

  Of de reclame mij stoort? Laat het me zo stellen: zolang de RSS feed clean is (dus zonder reclame) dan kan het me niets schelen.

 4. Smetty says:

  @CraHan: de RSS feed blijft zeker clean.

 5. Tineke says:

  Eerlijk gezegd: mij stoort het wel. Vooral de bewegende filmpjes. Die leiden de aandacht af. De reclame stoort me omdat het me (99%) niet interesseert, die vaak opdringerig is, niets met jou te maken heeft (of wel?),…
  Ik zal niet zo gauw reclame op mijn blog zetten (tenzij in een blogtekstje). Zeg nooit nooit, anders zou ik nooit zeggen.

 6. Smetty says:

  @Tineke: de reclame heeft meestal niets met mij te maken. Ik heb ooit eens Adsense erop gezet, maar dat bracht niet genoeg op in verhouding.

  Maar zeg inderdaad nooit nooit. Er is bijna niemand die een duur gadget gaat weigeren. Met geld is alles te koop zeker?

Leave a reply.