24 uur Twitter op de telefoon

00.30u: Twitter ligt plat als ik ga slapen. Dat gebeurt wel vaker. Ik besluit alvast om het geluid af te zetten als ik een nieuw berichtje krijg.

08.45u: Er staan 15 Twitter berichten op mijn telefoon. Ik verbaas mij over de vrolijkheid van de Twitteraars: “morning al” (CraHan), “goedemorgen twitters” (lamazone), “Maarten groet ‘s ochtends de twitteraars… dag twitterke twit!” (mschenk) en “Goeiemorgen, morgen, goeiedag” (peterdedecker). Leuk wakker worden. Ik heb ook al 2 direct messages via Twitter ontvangen van 2 vriendjes uit het buitenland. Handig.

09.45: Ik stel vast dat er op mijn Twitter account meer berichten staan dan ik er op mijn telefoon ontvangen heb. Dan bedenk ik mij dat je per vriendje kan aangeven wie je op je telefoon wil volgen en wie niet (follow/leave). Van mijn 27 vriendjes heb ik er (onbewust) 8 uitgesloten om te volgen op de telefoon. Met die bedenking weet ik nu al bijna zeker dat ik Twitter op mijn telefoon ga houden. Alleen het aantal mensen dat ik volg, zal ik strikt beperken.

11.15: Vertrek naar een studiedag van het expertiscentrum afstandsleren in Tielt. Ik lees op Twitter dat Maarten en Steven ook komen. Alle edublogs.be editors zullen er aanwezig zijn, alleen Tom twittert nog niet.

17.00: Einde van de studiedag. Een goede vriendin, die op de studiedag een stand bemand van een uitgeverij, vraagt een beetje verbaasd of ik haar SMS niet ontvangen heb. Ja hoor, ergens tussen die 50 berichtjes in mijn inbox zal haar boodschap vast terug te vinden zijn. Gelukkig komt ze gewoon langs op de receptie, dat blijkt vandaag effectiever te zijn dan een SMS om mij te contacteren.

22.00: Mijn vader doet gewichtig over dat ene smsje dat hij ontvangen heeft. Ik heb er op dat moment alweer 10 ongelezen staan. Ha.

23.59: Thomas en Pascal hebben nog veel getwittert vanavond.

Het 24-uur experiment eindigt zaterdagochtend. In vergelijking met vrijdag zijn er duidelijk veel minder mensen online en het aantal mensen dat goeiemorgen zegt ligt ook beduidend lager.

Ik heb in totaal net geen 100 SMS-jes ontvangen. De echte SMS-jes liepen daardoor een beetje verloren in mijn inbox.

En nu? Voorlopig laat ik de Twitter berichten verder naar mijn GSM sturen. Ik ga wel snoeien in het aantal mensen waarvan ik berichten wil ontvangen. Een paar mensen (hint) ga ik vragen om een account aan te maken zodat we via direct messages kunnen communiceren.

Of Twitter iets duurzaam is, dat weet ik niet. Voorlopig is het gratis, de bubble is nog niet gebarsten, en wij surfen er graag en vrolijk op verder.

U zegt?
 1. Ik heb een apart account aangemaakt voor mensen van wie ik sms’en wil ontvangen…

  gebruik op het web en voor sms lijkt me zo verschillend…

  Ik stuur automatisch mijn del.icio.us postings rond, sommige mensen vinden het leuk om leesvoer met links te zien passeren, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat linktips via sms veel zin heeft 🙂

 2. Smetty says:

  Als ik internet op de telefoon had, dan zou ik gewoon kunnen doorklikken in de SMS. Voorlopig nog niet mogelijk. Staat wel op mijn verlanglijstje.

 3. CraHan says:

  Twitter is een leuke tool. Mensen gebruiken het ondertussen voor veel meer dan enkel updates over hun whereabouts. ‘t Is een beetje een pseudo-IM of pseudo-IRC client aan het worden 🙂

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Twitter toepassingen en gevolgen

Leave a reply.