Twitteren op de telefoon

Iedereen heeft een mening over Twitter, je bent of pro of contra lijkt het wel. Ik heb er al veel plezier aan beleefd. Dat iemand soep gaat eten of dat zijn barbecue leuk was, dat vind ik meestal niet interessant om weten. Maar de meeste van mijn Twitter friends posten interessante gedachten en urls.

Je kan Twitter ook op je GSM ontvangen. Alle twitterposts uit mijn stream bijvoorbeed worden mij gratis gestuurd, het enige wat ik moet betalen is het activerings-smsje van 40 cent (UK). Eerder deze week heb ik dat feit voor de zekerheid bij Proximus nagevraagd. Dat iemand mij gratis al die berichten gaat sturen, kan ik bijna niet geloven. Zoals John terecht opmerkte: “they smell like the next dotcom boom story”.

Of Twitter berichten op je GSM ontvangen leuk is, dat weet ik eigenlijk niet. Daarom gaan we het proberen. Ik heb mijn GSM nummer toegevoegd aan Twitter en een bevestigingscode ge-smst. Een paar seconden later kreeg ik al mijn eerste twitterbericht op de telefoon. BVLG met een link over Twitter op zijn Twitter Facts blog. Kan het toepasselijker?

Twitter

Je kan ook prive berichten versturen met Twitter. Als je die via het web naar iemand stuurt, die op zijn/haar beurt de berichten doorstuurt naar zijn/haar telefoon, dan SMS je dus gratis. Ik heb er alvast gebruik van gemaakt voor mijn Zweedse connectie (40 cent besparing per SMS, dank u wel Twitter).

Per dag komen er tientallen Twitter berichten voorbij op mijn Twitter account. Benieuwd hoe lang ik het ga volhouden dat die allemaal in mijn SMS inbox belanden. En hopelijk mis ik niet te veel smsje die er wel toe te doen (anders gebruik ik deze post maar als excuus-truus).

Waar is Smetty? Volgt u gewoon maar de Piep Pieps.

U zegt?
 1. CraHan says:

  Ik gebruik http://poderpda.com/twittermobile/ op de GSM (Nokia N70). Surfen via de GSM kost natuurlijk centen, maar ik betaal de rekening niet, dus da’s een none-issue. Voor de rest zeer handig, twits toevoegen, recente twits van vrienden in een lijstje opvragen.

  Twitter via SMS zou ik niet zo zien zitten eigenlijk. Alleen al de ruis in de SMS inbox zou me ergeren. Ik heb ook veel te veel mensen in mijn twitter lijst zitten.

 2. Erlend says:

  Twitter via IM kan mij nu soms al zo afleiden. Twitter via gsm zou dus mijn dood worden 🙂

 3. Smetty says:

  Bijna halfweg de dag met mijn experiment. Vanavond een update post.

Leave a reply.