Op edu-bib-blog uitstap in Middelburg

Het is soms verbazingwekkend hoe onbekend dichtbij kan zijn. Middelburg bijvoorbeeld, gelegen in het Zeeuwse Walcheren en hoofdplaats van de provincie Zeeland. Met de auto vanuit Gent snel bereikbaar via de Westerscheldetunnel, met de fiets ben je er via de veerdienst tussen Breskens en Vlissingen na een kleine 75 km fietsen.

Vorige week was ik er samen met de commissaresse op bezoek bij biblio-blogger Edwin Mijnsbergen. Dat Edwin niet alleen door de bibliotheeksector gelezen wordt, mocht hij onlangs ondervinden met een 46e plaats in de MarcomTop 100 van Marketingfacts (een Top100 lijst die wel opgezet werd met het doel relevant te zijn, knipoog). Edwin is in de edu/bibliosfeer ook een beetje een blogpionier, want hij krijgt van de Zeeuwse bibliotheek enkele uren om te bloggen.

Als gastheer gaf Edwin eerst een rondleiding in de bibliotheek (Flickr foto set). Denk vooral niet dat dat saai is: de bibmedewerkers verplaatsen er zich per step en ze hebben er ook een echte kluis om al het waardevol materiaal in te bewaren. Na het bezoek was het goede weer aanleiding tot een amusante-interessante Middelburgse-Gentse blogmeeting op een terras. Edwin en de commissaresse schreven er al eerder over.

Middelburg (Flickr foto set) heeft mij eigenlijk een beetje gecharmeerd eerlijk gezegd. Het is een stadje met een geschiedenis (dat in het verleden ook een band had met Gent). Die band is vooral goed merkbaar vanop het water (bepaalde armen van de waterlopen werden er uitgegraven door Vlamingen, de gastarbeiders van toen). Ook de handel met Vlaanderen heeft zichtbaar sporen nagelaten op de gebouwen.

Naast het historische element, zijn er natuurlijk ook de zee en de duinen. Horeca gewijs heb ik vooral de gegratineerde uiensoep onthouden (mmm) en het Duitse Weissbeer van het vat (Erdinger en Paulaner). Daarmee weet u ook gelijk welke toeristen Zeeland overspoelen. In de winkelstraten heb ik een must-visit meubelzaak ontdekt, een boekhandel-leescafe zoals De DRVKKERY mogen ze wat mij betreft ook in Gent openen.

Zeeland is meer dan duiken alleen. Ze mogen mij daar nog verwachten.

U zegt?
 1. Bart says:

  Hey, knipoog terug: wie staat er in die Marcop Top 100 op 14?

 2. Edwin says:

  Tof om te lezen dat het je goed is bevallen. Ik vroeg me al af waar die laaggenomen foto van de ZB vandaan kwam. De rondvaart dus. Die heb ik nog nooit gedaan 🙂

  Laat het maar weten als je hier weer eens ‘opduikt’!

  Groetjes

  Edwin

Leave a reply.