De werkvloer als kippenren: pronkkip

Vacature heeft een vrouwenspecial deze week. Naast een kip op de frontpage, is er ook een kippentest. Ik citeer letterlijk: “Nee, we zouden het niet durven. Vrouwen met kippen vergelijken… Maar voor onze mannelijke lezers victorie kraaien: ook haantjes kunnen iets van kippen leren”.
Pronkkip

Ik ben een pronkkip blijkbaar. De uitleg:

Heel wat hanen zetten tegenwoordig uit voorzorg al twee stappen achteruit voor ze oog in oog met een pronkkip komen te staan. Dat vinden ze minder erg dan zich door de pure arrogantie van het beest omver te laten blazen. Die arrogantie is natuurlijk tegelijkertijd haar kracht Ún haar tere punt.

In het gedrukte blad staat ook nog: “De pronkkip is de enige van alle kippen in Chickentales (het boek) die schoenen draagt, hakschoenen met name”.

Lach niet, de andere kippen worden ook niet fraai voorgesteld: de batterijkip (uw bescheidenheid is beperkt houdbaar), de slachthaan (eindig niet als soepvlees), de scharrelkip (heb geen vertrouwen in het lot), de windhaan (ooit valt u door de mand), de haantje-de-voorste (in uw eentje doet u de economie niet draaien) en de Koekoek (wees geen deus ex machina).

Hakschoenen heb ik totaal niet (wel een soapbox), maar als u in mijn buurt nog eens een haan ondersteboven ziet liggen, dan weet u dat ik hem omver geblazen heb. Grijns.

In mijn chatlijst waren volgende dames bereid om de test te doen: Mixette (batterijkip), Veedeo (pronkkip) en Joke (scharrelkip). Dat maakt 2 pronkkippen, 1 batterijkip en 1 scharrelkip. En wat bent u?

Meer info: Vacature (zaterdag 14 april), de test is gebaseerd op het boek Chickentales (Bex en Benjamens, Davidsfonds).

U zegt?
  1. Claudia says:

    batterijkip…

Leave a reply.