Een fiets is niet zomaar een velo

Het is soms vreemd welke blogposts mensen van mij onthouden. Zo hebben redelijk veel mensen mij aangesproken over mijn stadsfiets die ik gekocht heb (ook wel de draak genoemd). Blijkbaar blijft zoiets hangen. Vandaag (paasvakantie voor Juf Smetty) heb ik nog eens wat tijd uitgetrokken om een nieuwe fiets uit te zoeken.

Ik ben niet op zoek naar 1 nieuwe fiets, maar wel naar twee eigenlijk. Als ik 2 nieuwe fietsen koop, dan zou ik op een totaal van 5 komen. Dat is misschien toch een beetje te veel. Mijn oude trekking gaat zeker in de verkoop, maar over mijn mountainbike twijfel ik nog een beetje. Het is een knalrode Cannondale waar ik de laatste jaren toch een paar duizend kilometer (weliswaar op de weg) met gereden heb. Ik kan daar maar moeilijk afscheid van nemen.

F400

Vandaag dus gaan informeren naar een koersfiets. Het moet degelijk materiaal zijn, maar ik hoef nu ook niet het beste van het beste te hebben. De moeilijkste keuze zal waarschijnlijk de keuze tussen een A of een B merk zijn. Als je voor een B merk gaat, dan krijg je meestal een betere prijs. Maar ja, ik heb mijn oog al jaren op een Bianchi laten vallen (in dat lelijk appel-blauw zee-groen).

Bianchi

Het merk (fabrikant) zou niet belangrijk mogen zijn, maar toch. Als iemand met een Bianchi mij voorbij rijdt, dan heb ik dat gezien, met al die andere 1000 fietsen heb ik dat niet. Een sterk merk is in de fietswereld zeer belangrijk. In die zin begrijp ik niet dat iemand zijn team “Predictor Lotto” noemt.

fietsshirt

Stoere mannen in roze truitjes steken en ze als reclameborden voor zwangerschapstesten gebruiken. Het blijft op mijn lachspieren werken.

Wordt vervolgd…

U zegt?
 1. futtta says:

  Misschien moet je voor een ligfiets gaan, je kunt die dan ‘het bed’ dopen en er -na een korte gewenningsperiode- al die Bianchi’s comfortabel mee voorbijflitsen? Er is een heel goeie ligfietsenwinkel in de Lange Violettestraat in Gent, alleszins 🙂

 2. bert says:

  shimano of campagnolo dat is vraag.

 3. Smetty says:

  @futta: het bed 🙂 Zo een ligfiets lijkt mij inderdaad comfortabel, maar is dat wel geschikt voor het betere bochten en klimwerk?

  @Bert: op de fiets die ik dinsdag gezien heb zit standaard een Shimano Ultegra. Over versnellingsgroepen weet ik eerlijk gezegd nog niet zoveel. Een goeie urltip soms?

 4. Mr M says:

  Ik kom hier toevallig voorbij, toch effe snel reageren…
  shimano of campagnolo… hou je vast, dat leidt quasi altijd tot oeverloze discussies. Met ultegra van shimano heb je alleszins al een groep van hoge kwaliteit. De bijna top van shimano.
  Ikzelf ben shimano adept, discussies ed kan je bijvoorbeeld vinden op de fora van wielertoerist.be

 5. Herman says:

  Ik ga ook voor shimano. Zelfs de sora is niet slecht als je hem op een verstandige manier gebruikt. De levensduur wordt vaak in vraag gesteld maar na 5000km heb ik er nog op geen enkel probleem last van gehad. Maar ik zeg wel: je moet er verstandig mee omgaan en er niet de brute kracht opzetten terwijl je schakelt bergop…

 6. kris says:

  ik heb een bianchi model 2007,met ultegra en ik moet zeggen k’ben er wreed content van.bianchi heeft toch steeds mee van de mooiste modellen vind ik persoonlijk,voor een betaalbare prijs

 7. punkbiker says:

  ik heb een bianchi mtb 7000 frame met een marzochi dirt jam pro voor de rest xt/xtr afgemonteerd is hele fijne fiets.
  Ikzelf hou niet zo van wielrennen ik heb wel 90km gereden 928 carbon en dat fietst echt vederlicht.

Trackbacks for this post

 1. Not So-So Blog : the official blog » Blog Archive » Trust

Leave a reply.