To Mac or not to Mac

Ik heb bijna een jaar mijn Plasma TV. Het liefst had ik daar digitale televisie via TV Vlaanderen Digitaal bijgenomen, maar de installatie van een schotel zou mij voor dit huurappartement te veel kosten (dak is niet eenvoudig bereikbaar etc). Digitale televisie via Belgacom is geen optie omdat ik hun ADSL abonnement niet wens. Dan blijft er maar 1 optie over: Telenet digitale televisie. Aansluitingskosten, verplichte decoder en het abonnement voor het eerste jaar zouden mij ongeveer 500 euro moeten kosten. Bijna 20% van dat bedrag dient voor allerhande “activeringskosten”. Wel, ik wil dat niet betalen.

Het internet is de toekomst en daar gaan we wel in investeren. De paasvakantie zal mij raad moeten brengen over de definitieve aanschaf van een apart mediacenter. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar een Mac mini, met dank aan de evangelisatie van la Veedeo.

Mac mini

Het mediacenter moet natuurlijk vlot omgaan met de bestaande Smetty mediatheek, maar ik zou ook graag wat meer naar Uitzendinggemist.nl willen kijken en videopodcasts consumeren. De Mac mini schijnt ook vlot om te gaan met randapparatuur en zou eventueel een oplossing kunnen bieden voor de agendafunctie van mijn GSM waarvoor ik momenteel geen applicatie kan vinden die mij helemaal bevalt (integratie van Google Calendar zou helemaal top zijn).

Hoe zit het trouwens met Second Life en de Mac Mini? Iemand daar ervaring mee?

Ik kijk alvast uit naar een test met de Mac Mini op mijn eigen TV en met mijn draadloze verbinding. Aangezien ik een Windows Vista versie met mediacenter heb, wil ik die er toch ook eerst eens naast leggen.

Eigenlijk zou ik gewoon ook een keer met een Mac willen werken en dat draadloos toestenbord gaat trouwens mooi op mijn salontafel staan. Als dat geen goeie redenen zijn…

U zegt?
 1. ine says:

  hey das nu al de zoveelste post dat je iegenlijk een mac wil. grin.
  ik zou em kopen.
  bij mij draait er vista op en daar zit ook nog es een mediacenter in.
  dus niet alleen 2 komputers voor de prijs van 1, ook nog es 2 mediacenters voor de prijs van 1 computer…
  need another good reason?

 2. jeroen says:

  ben ook al lang op zoek naar zo’n toestelletje
  ik zou graag eenje hebben waarmee je ook TV kunt kijken
  zit er op die mac mini ook een TV ingang?
  indien niet hoe zou ik dan met de mac mini ook TV kunnen kijken?

 3. Tineke says:

  De verzuchting naar een Mac is herkenbaar: http://www.fototineke.be/blog/?p=59
  Maar ik – eeuwige twijfelaar – heb toch nog niet beslist… Misschien moet ik ook eens bij Veedeo te rade gaan?

 4. Veedeo says:

  Om tv te kijken, heb je de super coole mactv nodig.
  http://www.apple.com/nl/appletv/
  have fun!!!!!!!

 5. Smetty says:

  Ik ga niet blijven twijfelen. Volgende week eens testen op mijn tv, en dan beslissen.

  Het zou toch al erg mis moeten lopen om nog van gedacht te veranderen ze…

 6. Tineke says:

  Doe dan minstens mee met de actie http://www.greenmyapple.com
  🙂

Leave a reply.