Auto invoeren: slot

Vandaag was het eindelijk zover. In alle vroegte heb ik mij aangeboden bij het juiste keuringsstation en met de juiste documenten. En er is goed nieuws: Jaap, de Smetty car, werd door de Belgische keuring goed genoeg bevonden. Yeahhhhhhhhh.

De controleurs van dienst keken nochtans zeer gewichtig en met vraagtekens, maar de inspectie eindigde met de volgende woorden: “voor ons ist goed”. Nog eens 53 euro later gingen Jaap en ik naar huis met een hoop papieren waarop duchtig was gestempeld. Stempels zijn nog niet OUT bij onze administratie. Dat hand en die stempel bleven maar door de lucht zwaaien en zwieren.

Morgen komt de man van de verzekering met het contract. Met een beetje geluk valt dan deze week nog het rood-witte kenteken in de bus. Kan ik eindelijk ook een abonnement nemen bij een pechverhelpingsdienst. “Onbeperkt slepen” is namelijk geen luxe heb ik al mogen ondervinden, en een band zelf vervangen zie ik echt niet zitten.

En zo komt dan een einde aan mijn autosoap. Vanaf nu gaat niemand mij meer uitmaken voor Hollander op straat, ook niet meer toeteren aan de rode lichten als er een Hollandse voetbalclub heeft verloren en de collega’s gaan niet meer vragen of ik die avond weer naar Nederland moet. Anderzijds, ik ga weer langer moeten zoeken naar mijn wagen en als ik nog eens iets verkeerd doe, zal ik niet meer kunnen roepen over mijzelf: “toerist”.

Geen verbaasde en vragende blikken meer. Vanaf nu is het weer “kieken” of “kutwijf” in plaats van “Hollander”.

U zegt?
 1. Corto says:

  Gefeliciteerd met je Belgische wagen. Eindelijk !!!

 2. Viking says:

  Dag Jaap…

  Je was er altijd als ik je nodig had…
  Ik voelde me thuis bij je…
  Natuurlijk, heb heel wat uurtjes met je samen doorgemaakt.
  Wij samen, dat was mooi…
  Samen in de file…
  Samen voor het stoplicht…
  Weet je nog die ene keer… toen het licht niet op groen maar op oranje sprong?

  Weet je, Jaap. Volgens mij ga je het wel goed hebben daar in Vlaanderen…
  Tuurlijk… een andere taal, ander gedrag op de weg, en toch, ik weet zeker
  na een tijdje ga je je daar net zo thuis voelen als met mij destijds…
  Echt…

 3. Smetty says:

  Je mag nog wel eens mijrijden hoor. Zal ik af en toe een foto-tje sturen? 🙂

 4. Viking says:

  Och… dat zou ik fijn vinden 😉

Leave a reply.