Nieuwe hosting

Als u hier een regelmatige bezoeker bent, dan heeft u vast al gemerkt dat deze blog af en toe offline is. Voor de huidige hosting mag ik al sinds jaar en dag gebruik maken van Viking zijn server. Die server gaat binnenkort offline zodat de tijd gekomen is om zelf eens een hosting aan te kopen voor deze Soapbox.

Ik denk momenteel aan het Windows startpakket van Combell aan 13,75 per maand. Het enige waar ik wat met zit is de 100 MB webruimte en de 10 GB datalimiet. Dat is momenteel voldoende, maar 100 MB is ook niet veel. 300 MB is direct 10 euro meer per maand en dat is dan weer echt overkill lijkt mij.

Misschien beginnen met het startpakket. Later upgraden naar een duurder pakket zal vast geen probleem zijn.

U zegt?
 1. Dieter says:

  Compbell is overdreven duur voor wat het is. Probeer liever eens VDEHosting.nl of pcextreme.nl !

 2. femeref says:

  (Je vraagt erom.) Speedpacket.com gaf me al altijd een goedkope oplossing. De traffic ligt minder dan wat jij wil, maar voor 13.75e/maand heb er wel reeds 150meg.

 3. Windows Hosting ??? Hmm zou ik persoonlijk nooit doen.

 4. Heb ook een hele tijd wat hosting problemen gehad . De server waarop ik draaide was overvol aan domeinen waardoor een hacker al snel deze server over de rooie kon krijgen. Sinds kort draait podcastinfo.nl op een eigen server en kan ik (al is het in beperte mate) nu ook zelf andere domeinen hosten.

  Alles mogelijk gemaakt door mijn provider (deel gesponsord)

 5. Waarom Windows hosting, als ik vragen mag?

  Ik dacht dat dat enkel genomen werd door die hard ASP-fans, en dan nog…

 6. Smetty says:

  Waarom windows? Omdat dat de enige omgeving is die ik begrijp. Ik heb ook geen zin om alles aan anderen te moeten vragen…

 7. Skender says:

  Ik weet niet wat je allemaal van plan bent op je webhost, maar ik betwijfel of je het verschil zult merken tussen zo’n Windows start pakket en de Linux versie. Wat je zelf mag configureren, doe je waarschijnlijk toch via een webinterface en de rest moet de hoster maar oplossen.

 8. Lieven says:

  Als je dan toch voor windows hosting gaat zijn er wellicht betere deals te sluiten: http://www.brinkster.com voor 7,95$ spreken we over 300 GB en 3000 GB webtraffic (je kunt er ook terecht voor linux-hosting) En plus ze maken zich sterk met een 90dagen money back guarantee en hun live-chat -heb ik zelf kunnen ondervinden- werkt wel degelijk.

 9. Mixette says:

  Dreamhost.com is goed voor podcast- en andere multimediafiles (en geeft zeer goeie support). Maar traag voor WordPress en andere databankgerelateerde toepassingen.
  Deze http://www.dvkhosting.be/reseller.htm (de 15) is even duur dan Compbell en je krijgt er veel meer voor. De servers staan in Zaventem.

 10. Codeboy.be says:

  Als bijna ex-hoster (ik heb mijn portefeuille overgedragen aan mijn partner die al sinds 2004 de servers beheert) kan ik eindelijk reageren op berichten zoals deze waar opeens iedereen bepaalde hosting afbreekt of in de hemel prijst.

  Ik heb altijd linuxhosting gedaan en tenzij je echt asp of dergelijke wil draaien zie ik geen reden om windows te gebruiken. Als webmaster ga je echt geen verschil merken tussen linux en windows. Je hebt daar ook niks over te zeggen, je kan enkel doen wat een beheerscherm jou toelaat.

  Gouden regel is een beetje dat je best een bedrijf neemt dat een vennootschap is (bvba of nv of whatever), dat is alvast een soort ‘kwaliteitslabel’ daar deze hosters bepaalde investeringen hebben gedaan en reeds een tijdje zal bestaan. Zo host je niet bij een student die ergens een server huurt in de VS waar hij enkel naar omkijkt als hij op dat moment geen lief heeft (echt gebeurd, geen verzinsel).

 11. prodigous says:

  Als je het advies van codeboy volgt kan je eens gaan kijken bij keys. http://www.keys.be . is een vennootschap BVBA met volstort kapitaal ook belangrijk, ze zijn nu toch al een paar jaar in de markt, rechtreeks DNS agent en als ik me niet vergis staan hun server bij Scarlett in Vilvoorde
  En bovenal de ben ik er als klant meer dan tevreden ( Ik hoop wel dat ze me nu korting gaan geven bij mijn volgende bestelling)

Trackbacks for this post

 1. Smetty’s Soapbox » Onderhoudswerken
 2. Smetty’s Soapbox » Nieuwe hosting

Leave a reply.