Vista Launch

Gisteren werden Vista en Office 2007 gelanceerd onder de slogan: The “Wow” starts now. Microsoft België heeft een goede connectie met bloggers en nodigde er meerdere uit voor de persconferentie en/of het avondevent.

Er stond al maanden een studiedag in mijn agenda, maar een onverwachtse annulering daarvan, bracht mij alsnog naar de persconferentie.
Foto: beeld van een onbekende blogger.

Vista LVB

Vista kort samengevat:

 • Microsoft haalt volgende 5 trends aan waar Vista zich op baseert (focust?): iedereen een pc, overal breedband, digitale lifestyle, digitale fun en overal en altijd online.
 • In vergelijking met XP zou Vista vooral: eenvoudiger moeten zijn, veiliger, meer entertainment en “better connected”.

Ten huize Smetty draait de beta van het OS al sinds juli. Dat ik tevreden ben over Vista, blijkt voor mezelf vooral uit het feit dat ik gewoon niet meer terug wil naar XP. Ook niet op het moment dat ik de crashes op mijn portable nog niet kon verklaren (en eerst dacht dat het een beta-gerelateerd probleem was). Vista is gewoon completer en intuïtiever dan XP en alles ziet er ook beter uit.

Office 2007:

De lancering van Office 2007 is voor mij belangrijk omdat ik momenteel daar zelf les over geef (vaklector burotica). Het pakket werd visueel zeer aantrekkelijk gemaakt. Of er ook in de diepte grondige verbeteringen zijn (niveau automatisch generen van een inhoudstafel, opmaakprofielen, draaitabellen etc. moet ik nog uitzoeken). Vandaag viel vooral de verdere integratie van blogs in Word mij op (een stap verder dan Windows Live Writer). De impact van Office 2007 zal voor mijn eigen lessen dus behoorlijk ingrijpend zijn (ander boek, andere oefeningen, andere werkwijze), maar ik verwacht nog geen upgrade van Office in onze computerlokalen tegen volgend academiejaar.

De lancering is wereldwijd nieuws. Bij ons zorgden het duo Miel Van Opstal (Microsoft) en Bert Van Wassenhove (ONE Agency) voor een lancering in Second Life. En dat is, eerlijk gezegd, echt wel Wow. Foto: links Bert, rechts Miel.

Vista Miel Bert

Jammer dat de vendor van mijn grafische kaart nog geen drivers beschikbaar heeft gesteld zodat ik zelf Second Life kan draaien onder Vista. Met een nieuw OS moet een mens soms toch wat geduld opbrengen. Zucht…

U zegt?
 1. Pascal Van de Vyver says:

  Een gekleurde wereld.

  Een heel gedoe, met Microsoft Vista. Geef die oude dingetjes toch iets waar ze minder problemen mee hebben, een GNU/Linux Ubuntu, VectorLinux, SimplyMepis, Slackware, Gentoo, Suse , Debian, of wat er niet nog zo al is te kiezen in de wereld van de vrije software.

  Mijn WOW klinkt meer als: Wow, niet meer voor mij die MS dingetjes.

  Lang leve de vrije wereld.
  Ik kan mezelf ook een Enthusiast Evangelist noemen:
  Enthusiast Evangelist GNU/Linux

  Groeten…

 2. Smetty says:

  Geef mij maar het beste uit beide werelden. Als lesgever en priv. Ik draai het allemaal naargelang het voldoet aan mijn vereisten.

 3. Tineke says:

  Dus je geeft als vaklector burotica niet enkel MS Office? Ook OpenOffice.org komt aan bod?

  Het beste uit beide werelden, dat klinkt op zich wel goed, jij hebt de keuze – omdat je er wat van snapt. Maar volgens mij is het probleem dat velen geen keuze hebben. Of niet zien dat ze een hebben? Je moet als leek eens proberen te leven zonder een Microsoft product…

 4. Smetty says:

  Burotica als richting is een moeilijk punt. Die mensen gebruiken een kantoor-applicatie echt in de diepte. Dat wil zeggen: ze gebruiken mogelijkheden van het pakket die voor 99% van de gebruikers totaal onbekend zijn. En jammer voor de opensource evangelisten, maar daarvoor is MS nu eenmaal beter.

  Ik geef ook les aan andere leerkrachten die maar 1% van de mogelijkheden nodig hebben, en daar promoot ik Open Office meer dan in de burotica richting.

  Persoonlijk is mijn doel objectief te informeren zodat de toekomstige leerkracht zelf de “juiste” keuze kan maken.

  Leven zonder MS is naar mijn mening op 1 punt echt een probleem: op niveau van het OS. Voor de rest zijn er echt genoeg alternatieven voor wie dat wil. Maar het klopt dat velen dat niet eens weten.

Trackbacks for this post

 1. » Hey Baby, Have You Seen My Wow? MicroMiel

Leave a reply.