Ondertussen in de computertuin (2)

De laatste weken heb ik al veel lol beleefd aan mijn notebooks (hier en daar). Sinds juli gebruik ik een 2 jaar oude TravelMate 8000. Een paar onverklaarbare crashes later, heb ik mijn nog oudere TravelMate 430 tijdelijk weer in gebruik genomen (die alleen blijft werken op voorwaarde dat je er weinig processorkracht van vraagt).

Na een herinstallatie van Vista heb ik vorige week eindelijk het probleem gevonden: 1 van de 2 geheugen-modules bleek defect. Omdat ik een oude Beta-versie van Vista draaide, dacht ik eerst dat daar het probleem lag. Maar na een herinstallatie heb ik nu dus eindelijk het echte probleem gevonden. Ik moet dus zeker naar de computerboer om er extra geheugen te kopen. Terwijl ik daar ben, kan ik ook gelijk een batterij voor de portable kopen want die werkt ook al een tijdje niet meer.

Dit weekend heb ik ook voor het eerst geprobeerd om Second Life op de TravelMate 8000 te draaien onder Vista. Driewerf helaas. Er zijn nog geen drivers beschikbaar met OpenGL (generen van beeld) ondersteuning voor mijn grafische kaart onder Vista.

Met al dat gezever heb ik soms wel zin om weer gewoon een desktop te kopen en de portables buiten te zetten of die 2 portables te vervangen door een nieuwe. Maar ik zou een mediacenter willen voor bij mijn televisie. Dus misschien moet ik toch eens goed nadenken wat ik allemaal wil doen met computers en dan eens kijken hoe ik mijn computertuin ga aanpakken.

Een nieuwe notebook? Een extra desktop? Of ne keer ne Mac kopen? Ik weet het niet meer…

U zegt?
 1. ine says:

  kom hier es op bezoek… kijken naar het mediacenter 😉
  en dan zien…

  moest ik jou zijn ik kocht een mac mini: je kan daar ook vista op draaien en een gewoon keyboard aanhangen. 2 systemen in eens. grin

 2. Smetty says:

  Goed idee! 🙂

 3. Voor dat bakje zijn er wel (OpenGL) Linux drivers beschikbaar, maar geen Vista drivers, grappig 😀

  Dual boot met ubuntu opzetten voor second life? 😀

Leave a reply.