Stokjes en jeugdvertelsels

LVB gooit met stokjes (en lacht met mijn ogen). * typt blind, met het scherm naar beneden, verder * Ik moet nu 5 dingen bloggen die u nog niet wist over mij. Allez hop, laten we eens vissen in mijn jeugdjaren, want al de rest heb ik waarschijnlijk al verteld:

 • Mijn ouders komen beiden uit het Pajottenland. Toen ik geboren werd, woonden we daar ook, nadien verhuisden we (net over de provinciegrens) 5 km verder naar een deelgemeente van Ninove. Ik vind het nog steeds jammer dat er Ninove op mijn identiteitskaart staat. Die stad doet me niets, maar ik krijg wel tranen in mijn ogen als ik door Gooik aan het rijden ben en mijn bos zie opdoemen in de verte.
 • Als kind speelde ik, meestal zeer braaf en vredig, met de buurtkinderen. Er is wel 1 ding waar ik en een buurmeisje vandaag nog over kibbelen. Een van ons beiden werd vastgebonden aan een boom door de stoute buurtjongens, de andere rende in paniek naar huis om hulp te halen. Volgens mijn geheugen zat zij vast aan die boom, maar volgens haar hebben ze mij moeten bevrijden. We hebben beiden duidelijk last van een trauma… en een slecht geheugen.
 • Ik heb naast zowat alles wat er te volgen viel in de muziekschool ook kunstsecundair onderwijs gedaan. Er bestaan dus video’s van een dansende, zingende en acterende Smetty. De video’s van het examen dans heb ik zelf in mijn bezit, maar toch ontken ik het bestaan daarvan en heeft bijna niemand die al te zien gekregen. Of ik dan zo slecht was? Nee hoor, maar ik heb er vandaag geen boodschap aan dat u mij de aap ziet uithangen. Ik ontken dan ook alvast dat ik dit geschreven heb.
 • Bepaalde sporten uit je jeugdjaren kunnen een blijvende impact op je lichaam hebben. De “betere’ kledingverkoopster gokt bij mij steeds op zwemmen of gevechtsporten. Soms wou ik dat ik gewoon was blijven tennissen.
 • Ik ben al 2 keer naar het buitenland (Los Angeles, Gran Canaria) vertrokken voor een paar maanden met het idee om elders het geluk te zoeken. Ofwel ben ik definitief mijn wilde haren kwijt, ofwel wordt het “derde keer goede keer”. Als u wil weten hoe het afloopt, dan moet u gewoon deze blog blijven lezen.

Stokjes krijgen, is stokjes geven. Omdat bijna volledig bloggend Vlaanderen al een stokje heeft gekregen, ga ik eens in mijn bloglezer kijken wie ik iets kan toewerpen. Joke (de enige echte onnozelheid mag), Peter (kersvers en succesvol edublogger), Lorelei en Femeref (miaauw) vangen? Laten we de laatste twee iets verder gooien: richting Spanje voor wat Spaanse Tapas en naar Nederland bij Moqub.

U zegt?
 1. John Baeyens says:

  Een derde poging? Ik kom zeker elke dag lezen.
  Weze gewaarschuwd: bijzonder uitdagend als je uit gent vertrekt (ask Ine). Tot in December.

Trackbacks for this post

 1. Peter's Blog
 2. Wel of niet meedoen? at Moqub’s bibliotheek van dingen

Leave a reply.