Hollander

Gisteren stond ik eventjes (1 minuut of zo) geparkeerd op de stoep om te laden en te lossen. De auto’s reden vlot voorbij, maar voor de vrachtwagen die langs wou rijden stond ik in de weg. Ik was van plan onmiddellijk verder te rijden toen hij tuuterde (toeteren is voor woordenboeken) en een blokje om doen, maar de chauffeur had duidelijk geen geduld. Hij was al een het rijden en ik kon niet meer weg. Ik hield de adem even in toen ik in de spiegels keek want het was toch erg krap. Gelukkig was het een goede chauffeur.

Hij liet niet na mij nog het volgende toe te roepen: “Als ik 2 dingen haat, dan zijn het Hollanders en Turken”. Waarvan akte.

Het heeft wel iets zo een buitenlandse nummerplaat. Altijd die verbaasde blikken als je ergens toekomt (op school bijvoorbeeld). En ik ben al gewoon om bij mijn manoeuvres te roepen: “ik ben een toerist, laat me door”.

Ja, ik ga mijn geel bordje missen nu ik het ga vervangen door een wit/rood exemplaar.

U zegt?
  1. lindsay says:

    Tja, wat kan je daarover zeggen? De belgische plaat staat je nu eenmaal beter. Een appel hangt ook niet aan een perenboom….

  2. Mario says:

    Mijn beste,Hollander,
    mijn roommate is een Hollandse en ze is zowat een tweede moeder voor mij. Een fantastisch mens en sindsdien (we wonen nu zowat drie jaar samen) zijn we dikke vrienden geworden en heb ik ook wat meer sympathie leren ontwikkelen en ja, mensen die zo reageren van “Turken dit en Hollanders dat om er maar een paar op te noemen” die zijn over het algemeen niet al te snugger.
    Verder wens ik via deze weg hier een zalige zondag en een prettige week toe.

Leave a reply.