Hoera ze is ziek!

Vandaag ben ik voor het eerst sinds ik les geef (mijn 4e jaar begonnen) eens thuis moeten blijven wegens ziekte. In het onderwijs moet je je niet elke dag “aanbieden” zodat een mindere dag ook kan samenvallen met een vakantie, de examenperiode of een dag waarop je thuis werkt.

Ik voelde het vorige week al aankomen en had daarom plichtbewust alle afspraken buitenshuis afgezegd (buiten de rondleiding zaterdag) en een vitaminen offensief ingezet (zelf soep gemaakt en kilo’s groenten en fruit voorzien). Helaas, maar de hipper-de-snipper-de-snotter verkoudheid heeft mij toch serieus te pakken gehad. Deze ochtend was het lichaam nog te zwak en de stem bijna afwezig. Zonder stem geen uitleg. Misschien iets minder erg, maar minstens even lastig: mijn rechteroog plakte dicht. En geloof me, een Smetty met 1 oog open en 1 oog dicht, dat is ook geen zicht.

Morgen ga ik toch proberen om al mijn lessen te geven. Anders moet ik ze inhalen, en in tegenstelling tot de lessen van vandaag, zal ze inhalen moeilijker zijn (ik heb ze niet voor niets vanaf dag 1 gepland) dan ze aan een iets trager tempo te geven. Alleen als mijn beide ogen dicht plakken en ik ook geen “piep” meer kan zeggen, blijf ik thuis.

Als de lesgever ziek is, dan vinden de studenten dat leuk. “Geen les” weet je wel. Toen ik daar vandaag aan dacht, vond ik dat toch raar. Dat iemand blij is omdat ik ziek ben. Dus morgen kijken ze naar de afwezigheidslijst en denken ze “pffff, ze is terug”.

Ik ga nog wat soep drinken zie.

U zegt?
 1. i. says:

  het zal daar kalm zijn, in de computerlokalen. veel beterschap alvast…bij mij zal het pas woensdag zijn dat ik terugben. ten vroegste.

 2. Smetty says:

  Dank u, en ook veel beterschap collega.

  Voortbouwend op mijn theorie: “Joepie i is ziek, nu kan ik haar lokalen morgen afpakken, want ik was ruim laat om die van mij te reserveren”.

  Ik zal maar niet te luid roepen voor ik door “iets” gestraft wordt en morgen niet meer uit mijn bed geraak…

 3. Peter says:

  Ook vanwege de Bubbles van harte beterschap!

 4. frans says:

  bwaa. “geen les – leerkracht is ziek” betekende voor mij vroeger vaak “klotige vervangopdracht” of we werden in een grote zaal gestopt, “studie – leer maar eens wat deftig in uw boeken”

  tenzij de bewaker de turnleraar was. dan was’t voetbal 😀

Leave a reply.